Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silný vítr vyvrátil strom v Parku Gustava Mahlera v Jihlavě

/
/
/
808 Zobrazení



V noci na úterý 30. října se Jihlavou prohnal silný vítr, dle informací Českého hydrometeorologického ústavu mohl dosahovat rychlosti až 90 km/h. Nápor větru nevydržela vrba v Parku Gustava Mahlera. 

„Oproti ostatním stromům v parku měla na sobě vrba stále dost listí a vítr se měl do čeho opřít. Spolu s podmáčenou půdou kvůli předchozím deštivým dnům to vedlo k vyvrácení stromu. Jsme rádi, že se hlavně nikomu nic nestalo a během příštího roku vysadíme v parku strom nový,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková.

Vrba v Parku Gustava Mahlera v Jihlavě

Silný noční vítr zasáhl také jihlavské lesy. Správa městských lesů, s. r. o., předběžně odhaduje škody na několik stovek kubíků dřeva v polomech či vývratech. Pracovníci firmy budou dnes celý den rozsah škod mapovat a vyhodnocovat. Jisté ale je, že v lesích města Jihlavy letos větší škody než vítr napáchal kůrovec.

Další újmu v důsledku silného větru město neutrpělo. Škody nehlásí ani magistrátní odbor správy realit, ani např. Služby města Jihlavy, s. r. o.

  • Facebook
  • Twitter