Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sbírka potravin je dnem solidarity, o víkendu proběhne i na Žďársku

/
/
/
451 Zobrazení



Podzimní kolo celostátní Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 12. listopadu, ve Žďáře nad Sázavou od 8.00 do 18.00 také v Penny Marketu v nákupní zóně v Brněnské ulici. Potraviny a drogistické zboží z této prodejny se dostanou k potřebným matkám samoživitelkám, osamělým seniorům, rodinám v krizi a dalším lidem v existenční nouzi, kterým pomáhá Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

Sbírka potravin je pro žďárskou charitu příležitostí doplnit zboží v poloprázdném skladu. Zdražování dostává do složité existenční situace stále více lidí. „Ve srovnání s loňským rokem se počet potřebných, kteří využívají pomoci Charitní záchranné sítě zvýšil o třetinu. Sbírka potravin a drogistického zboží je jednou z cest, jak pomoci těm nejohroženějším,“ vysvětluje Jana Kincová Křížková, koordinátorka Charitní záchranné sítě. V minulém roce žďárská charita pomohla 383 lidem v existenční nouzi.

Spektrum osob, které služby Charitní záchranné sítě využívají, je velmi široké. Patří tam rodiny s dětmi, samoživitelé, senioři a lidé se zdravotním postižením, lidé bez domova a další, která třeba zasáhla nějaká mimořádná událost. „Jsem samoživitel a starám se o svoji osmi letou dceru. Matka nemá absolutně žádný zájem a neplní si své povinnosti vůči dceři. Podal jsem exekuci na její příjmy, aby mi splácela dlužné výživné. Tím by byl náš život trochu důstojnější. Bohužel, sám mám exekuce, které celou situaci dělají ještě složitější,“ vypráví svůj příběh jeden z klientů Charitní záchranné sítě Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravina a drogérie. Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Oblastní charita Žďár nad Sázavou se do ní připojuje jako partner.

  • Facebook
  • Twitter