Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sbírat autogramy je zajímavý koníček

/
/
/
967 Zobrazení



Klub sběratelů autogramů má kolem dvě stě členů, je to jediné sdružení sběratelů autogramů a rukopisů, které působí v České a Slovenské republice. Jeho členové jsou i na Vysočině.

Na různých hudebních koncertech jsem si všiml muže s plátěnou taškou s LP deskami, který po koncertě trpělivě vystál frontu na podpis interpreta. Nedalo mi to a seznámil jsem se s ním, byl to Radek Příhoda ze Štoků na Havlíčkobrodsku.

Vzpomenete si na své první SP či LP? To už asi ne, ale mezi prvními LP jistě byl Katapult – klasické stříbrné live. Mé první SP byla skladba Down To earth od skupiny Rainbow. Od té doby se výhradně zaměřuji na všechny členy Deep Purple, kteří kdy v kapele byli.

Kolik LP odhadem vlastníte? Asi kolem 600 kusů. Opětovně jsem začal sbírat LP loni, protože s nástupem CD jsem hodně klasických desek prodal. Teď toho lituji, ale to je život.

Jak kupujete LP? Dost nakupuji na sběratelských burzách. Přes internet od soukromých osob nebo hudebních vydavatelství.

Od kterého roku sháníte podpisy na LP a také společné foto s interpretem?
Od roku 2007 sháním podpisy, a když je možnost tak i pořízení společné fotky. Bohužel pořídit fotku bývá složitější z různých důvodů. Často není správný okamžik na oslovení. Většinou jde o letité pány či dámy a oni jsou po koncertě dost unavení a nemají zájem o focení. Vysloveně mi nedovolil foto Nick Mason – bubeník od Pink Floyd. Čekal jsem na něj před hotelem, kde byl ubytován. Podpis ano, foto ne. Zatím je pro mne absolutně nedostupné sehnat podpisy bývalých členů Deep Purple: Ritchie Blackomore a David Coverdale.

Jsou nějaké špatné zkušenosti se sháněním podpisů? Ian Anderson (Jethro Tull), dává jen jeden podpis, což je podle mne naprosto správné a fér, protože někteří fandové (jedni a ti samí) v ČR nosí na podpis třeba 15 věcí. Stojím frontu, oni jsou většinou první a pak, co oni mají podepsáno, management prohlásí, max. tři věci, dámy a pánové. Další problém v ČR je s ochrankou na jednotlivých koncertech, ty zaplatíš nemalé peníze, a oni tě pak vyhazují, občas by si měli organizátoři koncertů ve velkých městech uvědomit, že ty jim přinášíš své peníze a chceš se setkat se svým oblíbencem, a ne aby to skončilo koncertem a vydělanými penězi.

Už máte koupený lístek na Uriah Heep v KD Ostrov v Halíčkově Brodě 31. ledna 2020?
Zatím ne, nechávám to na poslední chvíli, ale se všemi mám foto z Pardubic, tak doufám, že se mi podaří alespoň ta fota podepsat.

  • Facebook
  • Twitter