Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

S úsměvem do nemocnice. Edukační program sklízí u dětí v Pelhřimově velký úspěch

/
/
/
540 Zobrazení



Velkým zážitkem byla 26. května pro žáky prvních tříd pelhřimovské ZŠ Na Pražské návštěva Nemocnice Pelhřimov. Děti se v rámci edukačního programu Doktora se nebojíme, s úsměvem do nemocnice seznámily s prostředím zdravotnického zařízení a formou hry si přiblížily postupy a výkony, které je v případě onemocnění očekávají.

Se vzděláváním dětí předškolního a školního věku začalo dětské oddělení pelhřimovské nemocnice pilotním programem v roce 2010. „Program je pro děti vždy nezapomenutelným zážitkem. Kromě toho, že si zahrají na doktora a sestřičku, vyšetří i pacientku Cecilku. Jedná se o loutku, díky které jim ukážeme lidské tělo, popíšeme jednotlivé orgány a sdělíme jim, jaká je funkce například tlustého střeva nebo ledvin. Tato praktická ukázka doplňuje teoretickou výuku ve škole, děti si pak lépe pamatují, co se teoreticky učí,“ informovala manažerka kvality Nemocnice Pelhřimov Pavlína Fridrichovská, která je zároveň hlavní koordinátorkou projektu.

Školáci si během programu dále poslechli fonendoskopem své srdíčko, plíce a bříško. Ve skupinkách pak sestavili kostru člověka a vyplnili kvízy se zaměřením na prevenci úrazů a zdravý životní styl. Děti si vyzkoušely jednorázové oblečení, které používají lékařští a nelékařští zdravotničtí pracovníci při své práci. Jsou to například rukavice, pláště nebo čepice. Vzhledem k nedávné covidové době jsme ale upustili od zkoušení respirátorů a roušek, kterých si děti užily dostatek.
Další edukační program se uskuteční pro zájemce v podzimních měsících tohoto roku.

  • Facebook
  • Twitter