Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

S novým rokem začala i dvacátá Tříkrálová sbírka na Jihlavsku

/
/
/
876 Zobrazení



Letos se koná jubilejní dvacátý ročník celorepublikové sbírky na podporu služeb charity. Připraveny jsou také doprovodné kulturní akce. Na území, kde působí sociální a zdravotní služby Oblastní charity Jihlava, se zapojí více jak padesátka obcí.

Do ulic obcí a měst vyjde více jak tisíc koledníků s úředně zapečetěnými pokladničkami. Koledníci budou obcházet dům od domu a žádat o příspěvek na podporu služeb charity. Tradičně přinášejí také požehnání pro domovy.

„Loni byl výtěžek sbírky na Jihlavsku 1 990 058 Kč. Byli jsme tak vysokou částkou velmi mile překvapeni. Věříme, že i letos budou lidé štědří,“ uvedl Roman Mezlík, koordinátor Tříkrálové sbírky.

Kromě klasického koledování v ulicích jsou nachystány i doprovodné akce. Na svátek Tří králů 6. ledna 2020 se od 14.00 do 17.00 na jihlavském Masarykově náměstí uskuteční Tříkrálový svařák, který pořádá KDU Jihlava. Tradiční Tříkrálový koncert připravuje Základní umělecká škola Jihlava a římskokatolická farnost sv. Jakuba. Akce proběhne 8. ledna 2020 od 17.00 v kostele sv. Jakuba Většího v Jihlavě.

Tři králové v obsazení zaměstnanců Oblastní charity Jihlava budou koledovat také na Magistrátu města Jihlavy a na radnici v Telči. Koledníci se letos nově chystají například i do firmy Kronospan a do Nemocnice Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter