Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Konec roku na Vysočině, víc než stovka oznámení na policii, dva nezletilí se přiotrávili alkoholem

/
/
/
902 Zobrazení



Oslavy konce roku a příchodu nového na Vysočině přidělaly práci všem složkám Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina. Policisté museli řešit více než stovku případů.

„V průběhu uplynulých čtyřiadvaceti hodin jsme přijali celkem 103 nejrůznějších oznámení, která museli operační důstojníci řešit. Celkem 31 oznámení přijali od půlnoci do půl šesté hodiny ranní,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté vyšetřovali deset dopravních nehod, pět oznámení se týkalo případů souviselo s používáním zábavní pyrotechniky. „Poškozená byla fasáda v Telči, ve dvou případech zaparkovaná vozidla a dvakrát hořely stromy nebo keře, a to v Humpolci a v Želetavě. V jedenácti případech museli policisté na různých místech našeho kraje řešit fyzická napadení mezi lidmi,“ dodala tisková mluvčí.

Po půlnoci zaznamenali policisté na Pelhřimovsku případy, kdy zdravotnická záchranná služba převážela dva nezletilé do nemocnice kvůli jejich intoxikaci alkoholem. „Jednalo se o patnáctiletého chlapce, u něhož dechová zkouška vykázala hladinu 1,83 promile alkoholu. Sedmnáctiletá dívka nebyla kvůli podnapilosti schopna provedení dechové zkoušky. Oba případy policisté šetří jako podezření ze spáchání přestupku podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám a v rámci dalšího šetření zjišťují, kdo těmto osobám alkohol poskytl,“ doplnila Dana Čírtková.

Hlavními tématy volání na linku 158 byly podle informací policistů různé události související s oslavami konce roku. „V nočních hodinách se začaly na území celé Vysočiny zvyšovat počty volání, která se týkala fyzických napadení a opileckých rvaček. Od nočních hodin se také zvýšil počet telefonátů, které měly na svědomí podnapilé osoby. Noční volání se nejčastěji týkala rušní nočního klidu v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky, a také různých fyzických napadání a drobných potyček mezi podnapilými osobami,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter