Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidiči na přelomu roku s alkoholem za volantem na silnicích Vysočiny

/
/
/
709 Zobrazení



Opilý řidič nezvládl řízení a havaroval na poslední den roku na Pelhřimovsku, na Jihlavsku a Třebíčsku policisté zastavili na Nový rok řidiče, kteří usedli za volant po požití alkoholu.

V úterý 31. prosince okolo sedmnácté hodiny havaroval na silnici I/19 v blízkosti křižovatky se silnicí III. třídy číslo 12814 na Pelhřimovsku osmapadesátiletý řidič osobního auta Renault Laguna, který jel ve směru od Tábora směrem na Pelhřimov. „Nezvládl řízení vozu a vlivem opilosti přejel do protisměru a následně do levého silničního příkopu, kde havaroval. Dechová zkouška ukázala 2,54 promile alkoholu v dechu, opakované zkoušky potvrdily výsledek – 2,80 a 2,70 promile alkoholu dechu. Poté se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s dvojitým odběrem krve. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda dosáhla částky 35 000 korun,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté z Polné na Nový rok dopoledne krátce před jedenáctou hodinou kontrolovali řidiče osobního vozu Škoda Felicia, který projížděl po Tyršově ulici a následně po Jihlavské ulici v Polné.
„Při kontrole měli policisté podezření, že řidič před jízdou požil alkoholický nápoj, a proto ho vyzvali k dechové zkoušce, která ukázala 1,73 promile alkoholu v dechu stejně jako obě opakované dechové zkoušky s výsledky 1,74 a 1,84 promile alkoholu v dechu. Pětapadesátiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ dodala Dana Čírtková.

V Třebíči na Nový rok dopoledne krátce po desáté hodině ranní kontrolovali policisté řidiče osobního vozu Rover, který projížděl z ulice B. Smetany na Táborskou ulici. „Vozidlo řídil po vypití několika piv a šampaňského. Policisté ho vyzvali k předložení dokladů a k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – 1,70 promile alkoholu v dechu, opakovaná pak 1,74 promile alkoholu v dechu. Policisté jednašedesátiletému muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ doplnila tisková mluvčí.

Silně podnapilého řidiče zastavili policisté ze Žďáru nad Sázavou u Mělkovic. „Muž s osobním vozem Fiat Brava jel po silnici od Žďáru nad Sázavou. Kolem půl čtvrté ráno ho zastavili policisté, kteří dechovou zkouškou odhalili 1,95 promile alkoholu v dechu, opakovaná dechová zkouška ukázala 1,87 promile. Policisté šedesátiletému muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ uzavřela Dana Čírtková s tím, že policisté ve všech čtyřech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter