Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rozumíte penězům? Ptali se v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1625 Zobrazení



Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod (OAHSHB) uspořádala ve čtvrtek 29. listopadu pro žáky základních škol čtvrtý ročník soutěže z oblasti finanční gramotnosti s názvem Rozumíte penězům?
Na začátku soutěže přivítal soutěžící Jiří Forman, ředitel OAHSHB, a hlavní pořadatel soutěže Hubert Wiche, který vysvětlil pravidla soutěže. O kulturní zpestření se postarala Kateřina-Marie Nová, která zahrála skladbu od Jany Kirschner Pokoj v duši.
„Soutěž se skládala ze dvou částí: v té první psali všichni žáci třicetiminutový test se 40 otázkami a družstvo za něj mohlo získat až 120 bodů. Druhým úkolem, rovněž za 120 bodů, bylo řešení projektové úlohy na téma: Vybavení dětského pokoje s finančním rozpočtem 50 000 Kč, “ uvedl Hubert Wiche. Projektovou úlohu vypracovali společně členové týmu dle zadaných propozic: rozměry pokoje 4 x 4 metrů, peněžní limit 50 000 Kč nesměl být překročen ale nemusel být vyčerpán. Vypracovaní bylo možné zpracovat na PC v programu Word, Excell nebo Zoner. Pokud někdo úkol vypracoval na papír musel ho skenovat, aby se dal prezentovat na plátno. Na zpracování bylo 45 minut. K dispozici měli soutěžící počítač a připojení na internet. Zadaný úkol pak prezentovali v maximálním čase 10 minut před porotou.

Výsledky čtvrtého ročníku Rozumíte penězům
1. místo: ZŠ V Sadech Havlíčkův Brod: Tomáš Rojka, Michal Novák, Jiří Lapeš – 201 bodů
2. místo: ZŠ V Sadech Havlíčkův Brod: Kristýna Fidrová, Martin Škraňka, Tomáš Klofáč – 200 bodů
3. místo: ZŠ Lipnice nad Sázavou: Petr Michálek, Karolína Dundáčková, Anna Šlapková – 193 bodů.

„Všem soutěžícím patří poděkování za účast v soutěži a předvedené výkony. Velké poděkování patří rovněž všem mým kolegům, kteří se na přípravě, organizaci a průběhu soutěže podíleli,“ dodal Hubert Wiche. Letošní ročník v historii soutěže měl nejmenší účast základních škol a tím také počet soutěžících.

  • Facebook
  • Twitter