Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rozběhni se s úsměvem v Havlíčkově Brodě

/
/
/
840 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny (KKV) Havlíčkův Brod uspořádala v úterý 28. května 2019 setkání se Zuzanou Součkovou. Úspěšná blogerka, spisovatelka a běžkyně přijela až ze Stříbra.

V tomto městě žije od narození a na brodském setkání zavzpomínala na léta strávená na ZŠ a na gymnáziu. Na toto vzpomínání nebyla sama. V Havlíčkově Brodě bydlí její kamarádka Dagmar Formánková, která se přestěhovala na Vysočinu ze Stříbra, a na úterní akci se zcela náhodou obě kamarádky setkaly. Zuzana Součková se před svými padesátými narozeninami rozhodla začít běhat. A právě o běhání začala ve svém volném čase psát nejprve na blogu zuzkasouckova.blog.idnes.cz. Její první článek se na blogu objevil 17. června 2013 a měl název Je možné začít běhat na stará kolena? Od té doby má na blogu neuvěřitelných 279 článků. Na základě příspěvků na blogu dostala nabídku k napsání knihy, která vyšla v roce 2014 v IFP Publishing pod názvem „Když se dáma rozběhne. V roce 2016 vyšla v Mladé frontě další kniha: Deník běžkyně v nejlepších letech. K této knize autorka uvedla: „Po celý jeden rok jsem zapisovala formou deníku svá běžecká dobrodružství, své myšlenky, niterné pocity, vnitřní monology, pochybnosti o sobě i o svém konání“. V letošním roce vyšly Zuzaně Součkové dvě další knihy: Běh života s úsměvem a Diagnóza žena. Po podrobném představení svých knih se Zuzana Součková rozhovořila o svém životě a běhání: „Ve škole se běh a tělocvik všeobecně pro mne stával noční můrou, ale potom mi do života vstoupil muž: všestranně nadaný sportovec. Spolu jsme si pořídili tři děti, které jsme od malička vedli ke sportu. Společně jsme lyžovali, běžkovali, jezdili na kole a hráli tenis. Můj manžel ještě navíc běhal a mě jednou napadlo zkusit běhat s ním. To mi bylo 46 let. Zpočátku jsem si nedovedla představit, že bych uběhla delší vzdálenost než 50 metrů, ale postupně jsem to dotáhla tak daleko, že jsem se v padesáti letech s drzostí sobě vlastní přihlásila na svůj první půlmaraton do Ústí nad Labem. Od té doby se běh stal neoddělitelnou součástí mého života.“ Jako nejaktivnější blogerka Zuzana Součková vyhrála v roce 2013 zájezd do San Franciska na ženský půlmaraton. Z 30 000 účastníku skončila kolem 12 000 místa. Na setkání v Havlíčkově Brodě četla Zuzana Součková úryvky z poslední knihy Diagnóza žena. Pak následoval také čas na otázky. Překvapující byla odpověď na otázku, kde pracujete? „ Učím na vesnické malotřídce tělocvik.“ Noční můra tělocvik se nakonec stal zaměstnáním.

  • Facebook
  • Twitter