Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidiče na nebezpečném úseku u Svatého Kříže na silnici mezi Brodem a Jihlavou pohlídá radar

/
/
/
728 Zobrazení



Nebezpečný úsek u Svatého Kříže nedaleko Havlíčkova Brodu na silnici 1/38, na kterém se v poslední době staly dvě dopravní nehody s tragickými následky, nechá osadit havlíčkobrodská radnice zařízením na úsekové měření rychlosti. Stabilní radar začne fungovat nejdéle koncem října.

„Podle aktuálního měření překračuje povolenou rychlost, která je stanovena na 70 km/h, každý pátý řidič. Věříme, že úsekové měření rychlosti neutěšenou dopravní situaci na této komunikaci zklidní,“ informoval tajemník Městského úřadu Havlíčkův Brod Václav Stejskal a dodal, že zařízení zaplatí město Havlíčkův Brod ze svého rozpočtu. Náklady budou činit zhruba 2,5 milionu korun.
V budoucnu by v těchto místech mělo Ředitelství silnic a dálnic ČR vybudovat okružní křižovatku. Na nový kruhový objezd se kromě Svatého Kříže napojí i Mendlova Ves a Ovčín. Podle předběžného harmonogramu by výstavba měla začít v roce 2024, kdy už bude v provozu jihovýchodní obchvat města.
„Než bude okružní křižovatka hotová, budeme rychlost řidičů důsledně kontrolovat měřením,“ dodal Václav Stejskal.

  • Facebook
  • Twitter