Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řidič uvízl s autobusem na železničním přejezdu v Lukách nad Jihlavou

/
/
/
640 Zobrazení



Ve čtvrtek 9. července před šestou hodinou večer uvízl na železničním přejezdu v Lukách nad Jihlavou autobus, který a nemohl z místa odjet. Hrozila srážka s vlakem.

„Policisté se po oznámení snažili zastavit provozu na trati, ten už ale byl zastaven, protože o autobusu na přejezdu velmi rychle informoval na železniční stanici náhodný svědek. Cestující z autobusu odešli do bezpečného prostoru, nikdo nebyl zraněn. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že se jedná o autobus, který zůstal zablokován na přejezdu, protože je pro taková vozidla neprůjezdný. Řidič jel původně po dálnici ve směru z Prahy na Brno, cestou ale sjel, protože se chtěl vyhnout dopravním komplikacím na dálnici. Zvolil si k tomu ale trasu, kterou neznal, nevěnoval dostatečnou pozornost dopravnímu značení a osudným se mu stal železniční přejezd v Lukách nad Jihlavou. Vjel do míst, kam je dopravní značnou zakázán vjezd vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 3,5 tuny. Požití alkoholu u něho policisté dechovou zkouškou vyloučili. Kolem sedmé hodiny večer se podařilo autobus vyprostit,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Škoda na silnici ani přejezdu podle informací policistů nevznikla. „Následně se provoz na trati obnovil. Řidič se dopustil přestupku na úseku dopravy a v příkazním řízení mu uložili policisté pokutu,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter