Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rekordní počet míst protestů v úterý na Vysočině

/
/
/
1242 Zobrazení



Počet míst, na kterých lidé vyjádří v úterý 11. června svou nespokojenost s chováním premiéra, ale i dalších politiků, na Vysočině opět narostl. K šestnáctce přihlášených v pátek se přidalo dalších sedm.

V pátek 7. června už měli jasno pořadatelé na šestnácti místech Vysočiny. „Hlavním cílem zítřejšího setkání, nebo chcete-li protestu je pozvánka na Letenskou pláň. Možná se zadaří vypravit autobus a určitě na Letnou vezeme největší českou vlajku v ČR, exponát Muzea rekordů a kuriozit, o rozměrech 12 x 18 metrů. Účast přislíbil a úvodní řeč by měl obstarat Hayato Okamura. Minule bylo více než 200 lidí, když to bude podobné, budeme spokojeni,“ uvedl za pořadatele v Pelhřimově Luboš Rafaj.
„My ve Žďáře jsme se rozhodli od 18.00 zaplnit žďárské hospody a kavárny. Naše pozvání přijal herec Petr Vaněk, pocházející ze Žďáru nad Sázavou. Bude mluvit od 18.00 v kavárně U Tety Hany. Jednáme ještě s neziskovou organizací Transparency International, že nám vyšlou jednoho zástupce,“ doplnila jedna z pořadatelek setkání ve Žďáře nad Sázavou Veronika Černá.
„Chceme nabídnout informace a argumenty k věcem, o kterých se stále hovoří, jako je střed zájmu – funkce svěřenských fondů, placení demonstrantů a další fake zprávy, využití zemědělských dotací, otázku, zda jsou zprávy auditorů z Evropské unie ohrožením českých podnikatelů,“ přiblížil témata setkání v Jihlavě Petr Palovčík.
„Chci vyburcovat lidi, aby nebyli lhostejní. Chci, aby si uvědomili, že mohou (a pohříchu by měli!) projevit nahlas svůj názor. Politika se dotýká životů nás všech, ať už to chceme vidět, nebo nechceme. Respektuji výsledek voleb, ale demokracie neznamená rezignovat a mlčet, když se dějí nepravosti. Jako přidanou hodnotu vidím setkávání a propojování názorově spřízněných lidí – věřím, že musíme držet pohromadě a musíme vytrvat,“ sdělila svou motivaci k pořádání setkání v Třebíči Svatava Matušková, která se na organizaci podílí společně Annou Kohoutovou. Sraz zájemců je na Karlově náměstí, odkud se průvod vydá na pochod k okresnímu soudu, kde zazní prohlášení Milionu chvilek.

Během víkendu se přidali lidé v Hrotovicích, kde se v 18.00 sejdou u kašny v blízkosti památníku padlých, v Želivě, kde začíná setkání v 18.30 stejně jako posledně u hotelu Na Kocandě, ve stejnou dobu se shromáždí také na Náměstí ve Velkém Meziříčí a také ve Vilémově Točicích u domu čp. 153. V 19.00 proběhne setkání u křížku pod lípou v Ostašově.
Od 19.30 začíná setkání u slunečních hodin na náměstí Tomáše Garrigue Masaryka v Třešti a ve 20.00 pak u valečské knihovničky ve Valči.

Nejvíce protestů se koná v úterý na Havlíčkobrodsku, kde je šest protestních míst stejně jako na Třebíčsku, po čtyřech má Jihlavsko a Žďársko a tři Pelhřimovsko.

V Havlíčkově Brodě podepsalo petici k pondělní 16.00 už 1018 signatářů, v Jihlavě 2184, v Pelhřimově 822, v Třebíči 1543 a ve Žďáře 826. Počty lidí, kteří se k petici přidali, se neustále zvyšují. Kolik lidí podepsalo petici ve vaší zjistíte zde.

Mapa protestních míst.

Seznam protestních míst.

Zájemci se stále mohou registrovat zde.

  • Facebook
  • Twitter