Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina opět povstane nejen proti vládě, v pátek se přihlásilo prvních šestnáct míst



V úterý 11. června se na řadě míst Vysočiny uskuteční protestní setkání obyvatel, kteří už po čtvrté vyjádří svou nespokojenost s chováním politiků, především těch vládnoucích. Počet obcí a měst v regionu se do úterý pravděpodobně ještě navýší.

Minulé úterý se mnozí z nich zúčastnili demonstrace na Václavském náměstí v Praze.

Podle vyjádření pořadatelů by se měl také podle odezvy na sociálních sítích zvýšit počet lidí, kteří na prostranství a náměstí v úterý na Vysočině vyrazí.

Jako první zahájí protest ve Světlé nad Sázavou v 17.00 na náměstí Trčků z Lípy. O půl hodiny se sejdou obyvatelé Jihlavy na Masarykově náměstí u Mariánského morového sloupu a Třebíče na Karlově náměstí u sochy Cyrila a Metoděje.

V 18.00 začíná setkání na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě, kde mimo jiné promluví nakladatel a knihkupec Petr Novotný, poslankyně Miroslava Němcová, a ve Žďáře nad Sázavou, kde chtějí zaplnit všechny hospody a kavárny.
Nejvíce míst odstartuje svůj protest v 18.30. V Červené Řečici na náměstí u kaštanu, v Chotěboři na náměstí Tomáše Garrigue Masaryka, v Jemnici na náměstí Svobody, v Moravských Budějovicích na náměstí Míru, v Pelhřimově na Masarykově náměstí, kde plánují také pochod stejně jako v Polné na Husově náměstí. Bez pochodu se sejdou v 18.30 také v Přibyslavi na Bechyňově náměstí, ve Svratce na náměstí Národního povstání, kde také připravují pochod. Poslední místem, kde se setkají lidé v půl sedmé, je náměstí 9. května ve Ždírci nad Doubravou.
V 19.00 začíná demonstrace na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě, v prostoru u morového sloupu na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči.

  • Facebook
  • Twitter