Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pyrotechnici na Žďársku likvidovali nebezpečnou munici

/
/
/
692 Zobrazení



Ve středu 14. srpna vyjížděli policisté z Nového Města na Moravě k dvěma případům nálezu munice v Rokytna na Žďársku. Policejní pyrotechnici v jednom případě museli munici zničit na místě.

První nález předmětu připomínajícího munici přijali policisté integrovaného operačního střediska před půl desátou ráno, nalezla ho žena v lese nedaleko Rokytna.
„Operační důstojník oznamovatelku poučil, aby s předmětem nijak nemanipulovala a na místo nálezu ihned vyslal policejní hlídku. Policisté místo zajistili a vyžádali si součinnost pyrotechnické služby. Na místo se dostavili pyrotechnici z oddělení pyrotechnické služby Olomouc, kteří předmět identifikovali jako protipancéřový dělostřelecký granát ráže 76 mm z období druhé světové války. Vzhledem k tomu, že další manipulace s municí by byla nebezpečná, rozhodl pyrotechnik o její likvidaci na bezpečném místě v okolí. Munice byla v odpoledních hodinách odborně zničena řízeným odstřelem, který proběhl bez újmy na zdraví či majetku,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Druhou munici nalezl muž v lese nedaleko Kadova kolem páté hodiny večer. „Policisté místo nálezu zajistili a součinnost poskytli tentokrát pyrotechnici z brněnské expozitury. Pyrotechnik uvedl, že se jedná o tříštivo-trhavý dělostřelecký granát 10,5 cm. Nedaleko granátu policisté dále nalezli tříštivý náboj ráže 15 mm. V obou případech se jedná o munici německé výroby pocházející z období druhé světové války. Munici pyrotechnik zajistil a převezl k následné likvidaci,“ uzavřela Stanislava Miláčková.

  • Facebook
  • Twitter