Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prorazil autem závoru u přejezdu ve Světlé nad Sázavou a z místa ujel

/
/
/
1357 Zobrazení



Ve středu 20. února odpoledne se před šestnáctou hodinou stala na železničním přejezdu ve Světlé nad Sázavou dopravní nehoda, čtyřiapadesátiletý řidič nákladního vozu Avia projížděl po silnici ve směru na Habry a narazil na přejezdu do závor, které poškodil. Z místa havárie ujel.

„Při jízdě se řidič plně se nevěnoval řízení a na poslední chvíli si všiml před sebou stojícího vozu, který stál před zabezpečovacím zařízením železničního přejezdu. Vozidlo stálo před sklopenými závorami. Aby do stojícího vozu nenarazil, strhl řidič Avie řízení vlevo do protisměru a přerazil obě dřevěné závory zabezpečení. Bez zastavení pokračoval dál v jízdě ve směru na Habry, aniž by věc dopravní nehody oznámil tak, jak mu ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídky s cílem řidiče s vozem vypátrat. V Habrech řidiče nákladního vozu, který poškodil závory na přejezdu, zastavila hlídka z obvodního oddělení Světlá nad Sázavou. „Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Nedošlo ani k ohrožení vlakové dopravy. Vznikla hmotná škoda na obou závorách železničního přejezdu a na nákladním voze Avia v celkové výši 35 000 korun. Policisté u řidiče dechovou zkouškou vyloučili alkohol. Policisté zjistili, že řidiči vozu Avia skončila platnost řidičského průkazu. Technickou závadu jako příčinu dopravní nehody policisté vyloučili,“ dodala Dana Čírtková. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod.

  • Facebook
  • Twitter