Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Projektu Samsung Tvoje šance se účastní i Jaroslav Šulc z Čechočovic na Třebíčsku

/
/
/
1023 Zobrazení



Devět mladých lidí z České republiky a Slovenska, kterým životní okolnosti dosud příliš nepřály se ve víkendových workshopech se v následujících měsících budou díky odborníkům rozvíjet v práci s technologiemi, rozšíří si obzory ve finanční gramotnosti a zlepší se v osobní prezentaci. Je mezi nimi i  Jaroslav Šulc z Čechočovic na Třebíčsku.

Cílem programu je úspěšně nastartovat jejich kariéry a přiblížit je k životním snům jako je návrat na univerzitu, vlastní e-shop, kariéra politika nebo psycholožky. Vše za materiální a finanční podpory společnosti Samsung.
„Rozhodli jsme se pomoci mladým lidem, jejichž rodiny potkaly nepříznivé životní okolnosti, kvůli kterým se buď nemohou naplno soustředit na využití svého potenciálu, nebo na jeho rozvoj nemá rodina prostředky,“ popisuje okolnosti vzniku projektu Samsung Tvoje šance Zuzana Mravík Zelenická, manažerka společensky odpovědných aktivit firmy Samsung.

Jaroslav Šulc z Čechočovic

Projektu Samsung Tvoje šance se účastní i osmnáctiletý Jaroslav Šulc z Čechočovic, který žije v pěstounské rodině. Jeho snem je pracovat v oblasti techniky a rád by pomohl lidem vyřešit problematiku vodního hospodářství.

Jakou šanci v projektu Samsung Tvoje šance hledáš?
Šanci najít a poznat cestu k dosažení mých snů. Věřím, že s pomocí tohoto projektu, jeho lektorů a organizátorů se mi podaří ji sestavit a začnu po ní jít.

Za jakým snem jdeš?
Mým snem je stát se kvalitním odborníkem v příbuzném oboru, který právě studuji. Tedy příroda a technika. Samozřejmě pokud později zjistím, že mě tento směr nakonec dostatečně nezaujal, budu jedině rád za inspiraci životních cest, po kterých bych se mohl vydat.

Komu chceš svým vysněným

 povoláním pomoci a proč?
Jelikož zatím směřuji spíše přírodovědně – technickým směrem, chtěl bych pomoci lidem nebo celým populacím řešit otázku vodního hospodářství. Důvod je ten, že voda je jedna z nejdůležitějších elementů a je naprosto nezbytná pro život. Samozřejmě to záleží jen na tom, jak budu šikovný a zda dokážu vymyslet nějaký chytrý nápad na řešení konkrétních problémů.

Mají dnes podle tebe mladí lidé dostatek motivace a vůle překonávat překážky?
V dnešní době je podle mě motivace mladých lidí potlačena tím, že většina z nich dostane všechno, co si přeje, aniž by se o to musela nějak zásadně snažit. Já jsem takovou možnost nikdy neměl, protože jsem vyrůstal v těžších podmínkách. A dostat šanci od Samsungu je pro mě nesmírně hodnotné. Rozhodně netvrdím, že nikdo dnes nemá motivaci a vůli překonávat překážky. Záleží vždy na tom, kde člověk vyrůstal a jakou má výchovu. Vždycky se najdou nějaké výjimky, které mají touhu, záměr, vizi či snahu něčeho v životě dosáhnout i přes to, že je rodiče soustavně podporují. Jejich motivace je pak vnitřní a ta bývá nejsilnější.

Jaký je tvůj vzor a proč? V čem t

i pomáhá?
Mám vcelku hodně motivátorů. Jsou to moji rodiče, strejda s tetou, trenér kulečníku, učitelé ve školách. Moje matka mě motivuje třeba tím, že se o mě vlastně moc nestará. Tím mi dává prostor k svobodnému rozhodování a samostatnosti. Motivuje mě tím, že pokud chci mít radost sám ze sebe, musím si jít za svým štěstím sám a sám si ho také vybojovat. A když to člověk dokáže, je to to pravé uspokojení.
Vždycky si musíme projít něčím zlým, aby nás pak čekala odměna. Tu odměnu nám pak dává škola, naše zájmy a záliby. A tyto možnosti nás pak dále motivují k dosažení dalších cílů, slávy, úspěchu.
Strejda s tetou mě taky nijak nešetří, ale vím, že mě za to v budoucnu čeká odměna, takže chci vydržet do konce a vzdávat se rozhodně nehodlám. Pomáhají mi tím překonávat stydlivost, zlepšit komunikaci s lidmi a pochopit nutnosti každodenního života.

Znamenají pro mě nový život a jsou přirozenou součástí našeho současného života. Je nesmírně důležité, abych s jejich pomocí jedinec po vstupu na pracovní trh postupně získával prestiž, ať už třeba znalostí výrobního tajemství, prostředků pro danou práci, technické přípravy výroby atd.

Samsung Tvoje šance 2018
Stejné šance pro všechny. Celoroční podpora, nové dovednosti a technologie, které je přiblíží vysněné kariéře. Jinak by svoje sny museli „pohřbít““ a šli by vydělávat, aby se uživili. Pro mladé lidi ze sociálně slabých či neúplných rodin není vůbec snadné přemýšlet o budoucnosti v oboru, který je opravdu baví. Jejich dny jsou mnohem víc o životním minimu než o snech. Jsou to právě životní okolnosti a chybějící prostředky, které jim brání jít za vysněným studiem vysoké školy. Samsung vybral ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Nadání a dovednosti šest šikovných mladých lidí z České republiky a tři ze Slovenska a obrátí jim během ročního projektu Tvoje šance život naruby. V tom nejlepším. Každého si vezme pod křídlo kariérní poradkyně a odborní mentoři z marketingu, technologií nebo prodeje. Vy budete moci sledovat, jak se jim daří. Krůček po krůčku.
Cestu devíti statečných projektem Samsung Tvoje šance můžete sledovat na facebookovém profilu projektu.

  • Facebook
  • Twitter