Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Projekt Do Bruslí zaujal malé v Havlíčkově Brodě

/
/
/
940 Zobrazení



Led na zimním stadionu v Kotlině hostil projekt pro děti ze základních a mateřských škol s názvem Děti do bruslí. Vedle hlavního organizátora BK Havlíčkův Brod, se na tomto počinu podílela i radnice v Havlíčkově Brodě.

„Naším cílem bylo zabezpečit nejmenším dětem profesionální výuku bruslení. Pro žáky základních škol jsme připravili pět hodinových lekcí, děti z mateřinek jsme učili bruslit celkem deset hodin,“ upřesnil hlavní iniciátor této akce Jiří Čelanský.

Město Havlíčkův Brod pronajalo organizátorům led na zimním stadionu zdarma.
„Jde o vydařený projekt, na který jsem zaznamenal celou řadu pozitivních ohlasů jak ze strany rodičů, tak pedagogů. Při závěrečném vyhodnocení mi udělaly největší radost zářící oči dětí, když mi ukazovaly, jak se naučily bruslit,“ okomentoval s úsměvem starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Této aktivity se zúčastnilo celkem 754 dětí ze všech havlíčkobrodských mateřských a základních škol i několika okolních obcí.
„Poděkování si zaslouží trenéři Miroslav Třetina, David Vala, Josef Rauer, Jan Milfait a Romana Škorpíková. S touto činností bychom rádi pokračovali i v příštím roce,“ dodal Čelanský.

Projekt Děti do bruslí vznikl v jižních Čechách. Havlíčkův Brod se stal jeho prvním partnerským městem v Kraji Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter