Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pro Vírský cepín za méně jak deset sekund

/
/
/
275 Zobrazení



Naposledy se ve Víru nedaleko Bystřice nad Pernštejnem závodilo v ledolezení v roce 2019. Další ročníky překazil covid-19 a teplé počasí. Letos se tedy po dlouhé mohl díky mrazivému počasí a skvěle připravené ledové stěně znovu závodit.

Letošní ročník byl plný změn a také se podařilo překonat hned několik rekordů. Tím nejzásadnějším bylo to, že se závad konal ve středu 31. ledna. Nejdřív měli pořadatelé z tohoto data trochu obavy, zda přijde dost lezců a hlavně diváků, ale nakonec se v mužské kategorii předvedlo 16 lezců a žen se přihlásilo šest. Nejrychlejším lezcem, který překonal 18 metrů dlouhou stěnu, se stal člen místního horolezeckého oddílu Tomáš Filip, kterému stačilo 8,84 sekund. Díky tomuto skvělému času tak vystřídal na pomyslném trůnu krále Vírského cepínu Milana Dvořáčka. Ten letos bral pouze páté místo s časem 10,44. Mezi ženami zvítězila domácí lezkyně Karolína Matušková s časem 13,62. Dokonce i juniorští závodníci se svými časy přiblížili k těm nejlepším lezcům, a pokud se bude ještě ve Víru lézt, tak se mají fanoušci na co těšit.

  • Facebook
  • Twitter