Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Netopýři tajemní a zranitelní v humpoleckém muzeu

/
/
/
172 Zobrazení



Občanské sdružení Zelené srdce, z. s., pořádá v Muzeum dr. Aleše Hrdličky výstavu nazvanou Netopýři tajemní a zranitelní, kterou mají možnost zájemci navštívit ve výstavním sále po celý únor.

Mohou se tak přesvědčit nejen o tom, že netopýři jsou tajemní a zranitelní a že rozhodně nekoušou lidi do krku a nedělají z nich upíry. Krví, navíc zvířecí, se totiž živí jen tři druhy z 1200. Navíc zjistí, že jejich nejbližší příbuzní jsou ježci, že to jsou jediní savci, kteří umí aktivně létat a že za noc dokáží spořádat až 2500 komárů.

Výstava České společnosti pro ochranu netopýrů ukazuje rozmanitost netopýřích druhů vyskytujících se v České republice a představuje netopýry jako jedinečné živočichy, kteří si zaslouží žít v naší blízkosti. Kromě informací o způsobu jejich života a metodách výzkumu se dozvíte také o jejich ochraně a o tom, jak řešit soužití netopýrů a lidí v budovách.

Otevřeno je od úterý do pátku mezi 8.00 a 12.00 od 13.00 do 16.00, v neděli mezi 14.00 a 16.00.

  • Facebook
  • Twitter