Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Primátorka popřála nejstarší obyvatelce Jihlavy ke 104. narozeninám

/
/
/
3974 Zobrazení



Představitelé města chodí tradičně přát všem jubilantům, kteří oslavili 100 let a výše. Nejstarší obyvatelka města Jihlavy, Helena Kyralová, slaví tento listopad 104. narozeniny a je první jubilantkou, kterou navštívil zástupce nového vedení města.

Primátorka Karolína Koubová předala oslavenkyni kytici, dárkový koš a pamětní listinu a popřála jí k jejím ojedinělým narozeninám.

Helena Kyralová zažila jako nemluvně začátek první světové války, jako malá holčička vznik republiky a jako pětadvacetiletá dívka okupaci nacistickým Německem. Viděla také na vlastní oči prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka i jeho nástupce Edvarda Beneše.

Primátorka Karolína Koubová s oslavenkyní, Helenou Kyralovou

Narodila se v Hradci Králové, tatínek zde působil jako ředitel školy a maminka se starala o domácnost. Po vdavkách přesídlila na chalupu v Orlických horách, kde strávila většinu svého života. Od důchodového věku se na zimu uchylovala k rodině do Jihlavy, ale od jara do podzimu žila až do svých devadesáti sedmi let zpátky na své chalupě. Nyní již sedmým rokem rozšířila řady jihlavských obyvatel.

Pro primátorku Karolínu Koubovou nebyl navštívený bytový dům neznámým místem, jako dospívající v něm totiž vyrůstala. A to dokonce na stejném patře, hned naproti bytu Kyralových, a s celou rodinou se dobře zná. Došlo tedy i na dotazy, které obvykle při podobných setkáních nepadají – jako například, jak se daří ostatním třem sestrám primátorky.

„Jsem ráda, že jako prvnímu jubilantovi jsem mohla popřát právě paní Kyralové, její kondice v tomto věku je obdivuhodná a já přeji jí i celé rodině zdraví a spokojenost. Bylo mi potěšením, že jsem se s nimi setkala zrovna při této milé příležitosti,“ dodala primátorka Karolína Koubová.

  • Facebook
  • Twitter