Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Poslední knihu Zory Šimůnkové vydá nakladatelství CrowdPress a jeho čtenáři

/
/
/
577 Zobrazení



Sbírka povídek Zory Šimůnkové, spoluorganizátorky festivalu Literární Vysočina a místopředsedkyně stejnojmenného občanského sdružení, s laskavým humorem Překvápka a banality by měla vyjít na jaře – rok od autorčina úmrtí.

„Zora nás opustila v dubnu 2021. Chtěli bychom, aby i tyto její povídky plné vtipu a nadhledu vyšly,“ přibližuje Jakub Jelínek, zakladatel CrowdPressu.

Kromě ohlasu čtenářské komunity, která z připravovaných knížek vybírá, kterou z nich společně vydá, k rozhodnutí přispěli sami členové nakladatelského týmu. „Se Zorou jsme se znali z literárních večerů, které pořádala. I když už u vydání Překvápek nemůže být, rozhodli jsme se, že budou čtvrtou knihou, kterou pustíme do světa,“ říká Jakub Jelínek.

Překvápka a banality tak navážou na úspěch předchozí fantasy novely Divné knížky Jany Baudyšové, retro sci-fi Tam nahoře ovce nejsou Edy Vlasáka a audioknihy Povídejme, si děti! Josefa Čapka, kterou namluvila Bára Milotová.

Ukázky z připravované knihy si můžete poslechnout a jejím spolunakladatelem se stát na webové stránce www.prekvapka.cz.

Zora Šimůnková (1965–2021), básnířka, prozaička a organizátorka literárních akcí Literární Vysočina, Den poezie a Večer přiměřených depresí. Autorka knížek Ten sprosťák a jiné povídky (Protis 2006), Láska je zdravá (spolu s V. Babničem, České Budějovice 2006), Hospodská byla ideální manžel (spolu s V. Francem, 2009).

Nakladatelství CrowdPress – myšlenka CrowdPressu se zrodila jako způsob, jak zbavit autory přímé závislosti na nakladatelích-investorech a monopolních distribučních řetězcích, a jak je namísto toho spojit přímo s jejich čtenáři. „Vzešla z širší úvahy na téma, s čí podporou má vznikat svobodná kultura – věřím, že odpověď zní: s podporou svého publika,“ říká Jakub Jelínek.

  • Facebook
  • Twitter