Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Porušoval zákaz řízení, skončil ve vazbě

/
/
/
1701 Zobrazení



Za mřížemi skončil řidič, který opakovaně porušoval zákaz řízení a za spáchaný trestný čin byl několikrát soudně trestán. Předchozí sankce, včetně pobytu za mřížemi, nebyly pro pětadvacetiletého muže z Jihočeského kraje žádným ponaučením. Na konci minulého týdne přistihli policisté řidiče při řízení vozu na Jihlavsku, zadrželi ho, zahájili trestní stíhání. 

„V pátek 15. června jel mladý muž jako řidič vozu Audi po čtvrté hodině odpoledne po silnici první třídy číslo 23 v Olšanech, kde auto zastavila policejní hlídka. Policisté při kontrole zjistili, že řidič není a nikdy ani nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Navíc mu byl opakovaně uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V minulosti mu správní orgány a soudy udělily trest zákazu činnosti už devětkrát. Uložené sankce ale nerespektoval a v řízení vozu pokračoval. Trest už si nenapravitelný muž odpykal i ve věznici, ze které byl propuštěn na začátku letošního března. Netrvalo dlouho a muž byl za další trestný čin spáchaný v souvislosti s řízením vozidla přes uložený zákaz opět rozhodnutím okresního soudu potrestán nepodmíněným trestem odnětí svobody, a poté, co rozsudek nabyl ve čtvrtek 14. června právní moci, muž druhý den znovu usedl za volant auta a policisté ho zastavili v Olšanech. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. V minulosti byl muž odsouzen také za majetkovou trestnou činnost,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté pětadvacetiletého muže z Českokrumlovska zadrželi a umístili do policejní cely. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

U obviněného muže vzniklo důvodné podezření, že bude v páchání trestné činnosti pokračovat, policejní komisař proto podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. „Na základě rozhodnutí soudu byl pětadvacetiletý muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

  • Facebook
  • Twitter