Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté v Jihlavě hledají pachatele předvánoční krádeže

/
/
/
1347 Zobrazení



Jihlavští policisté žádají případně svědky o pomoc při prověřování případu krádeže, ke které došlo v sobotu 22. prosince kolem půl desáté večer v areálu obchodního centra v Hradební ulici v Jihlavě. V zájmu prověřování případu by potřebovali zjistit totožnost dvou dívek na kamerovém záznamu. 

„K obchodu, který byl v tu dobu zavřený a vstup na jeho prodejní plochu byl opatřený mříží, přišel ve směru z hlavní chodby pachatel. Využil toho, že prodávaný sortiment byl za mříží v dosahu a nabízené zboží si přitáhl. Poté pachatel odcizil téměř tři desítky plyšových hraček. Krádeží vznikla škoda za více než devět tisíc korun.
Když následující den zaměstnanci krádež odhalili, oznámili případ policii. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer. Z kamerových záznamů vyplynulo, že se v obchodním centru pohybovaly dvě dívky, jejichž totožnost by policisté v zájmu prověřování případu potřebovali zjistit, a proto se s žádostí o spolupráci obracejí na veřejnost.

„Žádáme dívky na kamerovém záznamu nebo občany, kteří některou z nich nebo obě poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Na základě šetření policisté dále zjistili, že se v blízkosti prodejny nacházelo v době, kdy ke krádeži došlo, v prostoru chodby několik lidí, kteří krádež pravděpodobně viděli a zřejmě se jí někteří z nich snažili i zabránit. Také tyto svědky, žádáme, aby se policii přihlásili na lince 158,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter