Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se na dálnici na Vysočině opět zaměřili na kamiony, zjistili deset porušení při dvanácti kontrolách

/
/
/
494 Zobrazení



Ve čtvrtek 4. února kontrolovali policisté ze speciálního týmu Kamion z Vysočiny na dálnici D1 nákladní auta. Kontrola probíhala nejen v průběhu dne, ale také v noci.

„Policisté zvážili dvanáct nákladních vozidel nízkorychlostnímu vážení a v deseti případech zjistili nějaké porušení. V sedmi případech se jednalo o překročení hmotnosti, ve třech šlo o českou dopravní firmu a ve čtyřech o zahraničního provozovatele,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov předpokládali, že by mohli po dálnici D1 projíždět přetížená auta také v noci, kdy řidiči nepočítali s kontrolami, pokračovali i v nočních hodinách. „Ve třech případech řidiči na výzvu policisty odmítli podrobit jízdní soupravu nízkorychlostnímu vážení. Policisté uložili každému řidiči pokutu ve výši 100 000 korun a zakázali jim další jízdu. Náklad museli přeložit. Ve dvou případech převáželi cizinci dřevní kulatinu a v jednom případě jízdní souprava převážela stavební stroj – bagr – zakoupený v Německu,“ doplnila Dana Čírtková.


Celkem policisté uložili řidičům deset pokut v příkazním řízení na místě za 325 500 korun.
V jednom případě oznámili českého provozovatele za překročení hmotnosti správnímu orgánu.
Ve třech případech oznámili správnímu orgánu zahraničního provozovatele za překročení hmotnosti a uložili tři kauce ve výši 50 000 Kč.

  • Facebook
  • Twitter