Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté ocenili děti za výtvarná a literární díla na téma Bezpečná cesta do školy

/
/
/
375 Zobrazení



Policisté na Vysočině ocenili v polovině května nejlepší práce dětí, které se zapojily do výtvarné a literární soutěže vyhlášené v rámci projektu Markétina dopravní výchova. V letošním roce zpracovávaly svá díla na téma Bezpečná cesta do školy.

Výtvarná a literární soutěž z projektu Markétina dopravní výchova má celorepublikový charakter. Nositelem projektu je Tým silniční bezpečnosti, ve spolupráci s Policií České republiky. Kraj Vysočina se této dětmi velmi oblíbené soutěže zúčastnil po šesté,“ uvedl Martin Hron, koordinátor prevence kriminality.

Soutěž probíhala ve čtyřech kategoriích. „V první kategorii výtvarné soutěže byli žáci mateřských škol, druhá kategorie výtvarné soutěže patřila žákům prvního stupně základních škol a odpovídajícího stupně gymnázií, třetí kategorie výtvarné soutěže se zúčastnily děti navštěvující druhý stupeň základních škol a odpovídajícího stupně gymnázií a poslední literární kategorie byla určena všem žákům základních škol a odpovídajících stupňů gymnázií.
Do soutěže se zapojilo deset škol z celé Vysočiny a děti celkem zaslaly 113 výkresů a literárních děl, ze kterých bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší. Z každé kategorie poté policisté z oddělení tisku a prevence pečlivě vybrali tři nejzdařilejší díla. Díla následně postoupí do republikového kola, které se uskuteční koncem června v Praze,“ dodal Martin Hron.

Nejlepší výtvarné dílo v kategorii žáků mateřských škol vytvořila žákyně Mateřské školy z Okříšek. V kategorii žáků prvního stupně základních škol obsadil první místo ve výtvarné soutěži žák Základní školy Jungmannova z Jihlavy. Ve třetí kategorii výtvarné soutěže žáků druhého stupně základních škol obsadil první místo žák Základní školy speciální a praktické Březinova z Jihlavy. Ve čtvrté kategorii literární soutěže obsadil první místo žák Základní školy Jungmannova z Jihlavy.
„Nejúspěšnější školou, která obsadila nejvíce výherních pozic, se stala Základní škola speciální a praktická Březinova z Jihlavy, která obsadila hned tři vítězné pozice napříč kategoriemi,“ uzavřel Martin Hron.

  • Facebook
  • Twitter