Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté obvinili muže a ženu z prodeje kradených věcí

/
/
/
2788 Zobrazení



Kriminalisté na Vysočině rozkryli trestnou činnost dvojice, která legalizovala výnos z trestné činnosti. Muž se ženou obchodovali s kradenými součástkami a jejich prodejem si přišli na částku více než sedm milionu korun. Firmě skutečně vlastnící součástky ale vznikla škoda kolem dvaceti milionu korun.

„Velmi náročné a komplikované prověřování, čítající mimo jiné spolupráci s dalšími evropskými státy, vyústilo v rozsáhlou realizaci, při které na různých místech Jihlavy i mimo ni zadrželi celkem sedm osob. Provedli kriminalisté domovní prohlídky i prohlídky jiných prostor, jednalo se rodinné domy, byty, rekreační objekt, garáže i vozidla. Zajistili jako náhradní hodnoty za způsobenou škodu nemovitý i movitý majetek jako garáže, byty, parcely nebo vozidla,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého třiačtyřicetiletého muže a čtyřiatřicetileté ženy. „Oba byli obviněni z pokračujícího zločinu legalizace výnosu z trestné činnosti spáchaného ve vztahu k věci, která má hodnotu velkého rozsahu,“ dodal Miloš Dáňa, vedoucí oddělení hospodářské kriminality s tím, že činu se dopustili ve spolupachatelství. Ze spáchání stejného zločinu byla obviněna také právnická osoba, společnost zastoupená jedinou jednatelkou, kterou je obviněná žena.

„Muž i žena jsou obviněni z toho, že legalizovali výnos z trestné činnosti prodejem odcizených součástek, které jsou samostatně neprodejné. Činili tak prostřednictvím společnosti, jíž zastupují a kde bylo o prodeji vedeno účetnictví a vše navozeno tak, že se jedná o prodej legálně získaných výrobků, tudíž legální příjem. Odcizené součástky směřovaly do různých firem v zahraničí. Zisk si muž se ženou nechávali posílat na zahraniční účty,“ doplnila tisková mluvčí.

Na obviněného muže podali policisté návrh na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na tři až deset let,“ uzavřel vedoucí kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter