Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Clarinet Factory koncertuje v humpoleckém Divadle Za komínem

/
/
/
2272 Zobrazení



Koncert hudebního tělesa Clarinet Factory, které koncertuje po celém světě, se uskuteční v sobotu 15. srpna v Divadle Za komínem v Humpolci.

„Představte si hudební dílnu nebo laboratoř, do níž vám dodají trochu klarinetového umění, klasické hudební vzdělání, trochu ethna, jazzu a dejme tomu i minimalismu. Vy dodáte chuť improvizovat, nakoupíte nejmodernější elektroniku a technologie, pozvete zajímavé hosty a začnete zkoumat, tvořit a hlavně komunikovat s posluchači. Z prostředí, jež vytvoříte, pak vzejde svébytný žánr, jenž může mít leccos společného se zavedeným termínem crossover, ale ještě svobodněji se dá vyjádřit jako hudba bez hranic,“ popsala Kateřina Čermáková, programová ředitelka humpoleckého divadla.

Humpolecké Divadlo Za komínem bude jedním z prvních míst, kde zazní skladby z nového alba Pipers. Věříme, že diváci, kteří zažijí koncert této formace poprvé, budou prožívat podobné pocity, které popsal nizozemský hudebník, skladatel, fotograf a hudební komentátor Ton Maas: Když jsem před pár lety v Ostravě zavítal na jejich vystoupení, neměl jsem ani potuchy, co čekat. Byl jsem dokonce ke kapele, která se sama nazývá “továrnou“, tak trochu skeptický, Ale když začali hrát, přibilo mě to k zemi. Úžasné harmonie, nádherná zvučnost přicházející z basklarinetů, dobrodružné kompozice a nekonečná rozmanitost nálad a atmosfér. Jako kdyby tkali kouzelný zvukový koberec,“ citovala Tona Maase Kateřina Čermáková.

Soubor vystoupí ve složení: Jindřich Pavliš (PKF – Prague Philharmonia), Luděk Boura (Státní opera Praha), Vojtěch Nýdl (Symfonický orchestr Českého rozhlasu, PKF – Prague Philharmonia, Afflatus Quintet) a Petr Valášek (Orchestr Karla Vlacha).
Začátek je ve 20.00, vstupné 300 Kč na místě, 350 Kč v předprodeji.

  • Facebook
  • Twitter