Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Třebíčsku hromadně darovali krev

/
/
/
647 Zobrazení



Darovat hromadně krev a plazmu, tím pomáhat léčit a zachraňovat životy dalších lidí, se na závěr letošního roku rozhodli policisté v Třebíči. Tradiční akci zorganizovali třebíčští policisté už po páté. 

Třebíčští policisté darují krev hromadně dvakrát do roka. „Cílem těchto akcí je nejenom pomoci tam, kde je to potřebné, ale také motivovat k darování krve ty, kteří o tomto kroku přemýšlejí, ale dosud k němu nepřistoupili. Všichni vědí, že darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev nezastupitelnou roli a při léčení je nezbytná,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté na Třebíčsku darovali krev

Minulý týden se sešlo na odběrovém středisku transfuzního oddělení třebíčské nemocnice celkem devatenáct policistů a policistek, dva z nich darovali nejcennější tekutinu poprvé. „V převážné většině se jednalo o odběr krve, ve čtyřech případech byla darována plazma. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu a služby kriminální policie a vyšetřování. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve, kteří již byli za množství odběrů v minulosti i oceněni,“ dodala Jana Kroutilová.

Policisté patří stejně jako zdravotnická záchranná služba a hasiči mezi složky integrovaného záchranného systému. Často všechny tři složky zasahují a pomáhají v situacích, kdy jsou zraněni lidé. „Cílem všech složek integrovaného záchranného systému je vždy zajistit zraněným co nejrychlejší a nejefektivnější pomoc. Smyslem akcí spojených s hromadným darováním krve a plazmy je snaha policistů tuto pomoc zraněným a nemocným lidem ještě posunout,“ uzavřel jeden z hlavních organizátorů Libor Matoušek, zástupce vedoucího obvodního oddělení Třebíč.

  • Facebook
  • Twitter