Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policie chystá kontroly v Novém Městě a okolí. Na biatlon nejezděte, prosí fanoušky

/
/
/
765 Zobrazení



Loni mohli fanoušci biatlonistům v Novém Městě na Moravě fandit aspoň zpoza plotu. Letos pro drtivou většinu lidí nebude možné ani to, a to kvůli protikoronavirovým opatřením. K areálu tak teoreticky můžou pouze obyvatelé Nového Města. Dodržování pravidel bude kontrolovat policie.

Právě v Novém Městě se loni fanoušci s novými regulemi začínali seznamovat. Tamní světový pohár byl první sportovní akcí, která se v Česku konala bez diváků. Přesto se na závodníky přijely podívat stovky lidí. A to i za cenu toho, že je viděli jen z velké dálky, krátce a ještě k tomu přes plot.

Situace se však od té doby změnila. Kvůli koronaviru denně umírají desítky lidí, nemocnice jsou přeplněné a denní přírůstky nových potvrzených případů dál neklesají. V Česku navíc platí mimořádná opatření: je omezené cestování mezi okresy a obcemi.

Právě proto letos na biatlon do Nového Města prakticky nikdo nesmí. Na výlety a procházky totiž lidé můžou pouze v katastru obce, v níž se zdržují. Z toho vyplývá, že k Vysočina aréně nesmí nikdo s výjimkou místních. 

Na sociálních sítích se přesto objevují příspěvky od lidí z různých míst republiky. Píšou v nich, že se na biatlon chystají. Policie je však žádá, aby do města nejezdili. A zároveň upozorňuje, že policisté budou na dodržování opatření ve městě i v okolí dohlížet.

„Policisté budou důsledně kontrolovat dodržování všech opatření. Policejní hlídky budou službu provádět v Novém Městě i v jeho bezprostředním okolí,“ popsala mluvčí vysočinské policie Dana Čírtková s tím, že s kontrolami musí lidé počítat tento i příští víkend.

  • Facebook
  • Twitter