Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní knižní veletrh po jednatřicáté nabídne největší přehlídku české knižní produkce

/
/
/
749 Zobrazení



Závěr týdne bude v Havlíčkově Brodě patřit třicátému prvnímu ročníku Podzimního knižního veletrhu, který se v prostorách KD Ostrov uskuteční po dvouleté odmlce způsobené zdravotnickou situací.

Doprovodný program veletrhu začíná už ve čtvrtek 14. října celostátním knihovnickým seminářem v Krajské knihovně Vysočiny, veletrh vyvrcholí v sobotu v 17.00 v prostorách KD Ostrov.

Doprovodný program

Čtvrtek 14. října

11.00 Celostátní knihovnický seminář k akvizici (Krajská knihovna Vysočiny)

19.00 Předveletržní číše vína. Knihovníky, spisovatele a nakladatele zve starosta Havlíčkova Brodu a senátor Jan Tecl.

20.00 Listování knihou Zuzany Dostálové Soběstačný. Pro vystavovatele, autory a knihovníky.

Pátek 15. října

10.00 Veletrh je otevřen pro veřejnost

10.05 Zahájení veletrhu a úvodní tisková konference. Předseda Senátu Miloš Vystrčil (Krajská knihovna Vysočiny – schodiště).

10.06 Radek Novák: Poštovní známky – koníček, nebo investice? Autogramiáda na stánku 108 po celou dobu veletrhu. Autor bude také oceňovat sbírky poštovních známek, které si návštěvníci mohou přinést s sebou, případně si domluvit jiný termín na radek@postovni-znamky.eu.

10.30 Miloš Vystrčil: Jsem Tchajwanec. Velký sál Krajské knihovny Vysočiny. Zahájení cyklu Karel Havlíček Borovský a svoboda slova ve 21. století.

10.45 Jan Zrzavý: Jeníkovy pohádky. Prozaické dílko malíře Jana Zrzavého vyšlo v pražském Aventinu r. 1920. Přesně za 100 let r. 2020 vydala Společnost Jana Zrzavého Jeníkovy pohádky jako pamětní tisk s ilustracemi dětí z malířovy rodné Vysočiny. Publikace je současně připomínkou 130. výročí narození Jana Zrzavého. Pořádá Společnost Jana Zrzavého v salonku 1.

11.00 Laureáti Ortenovy cenyŠimon LeitgebAlžběta StančákováJan Těsnohlídek. Pořádá SČKN na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

11.00 Setkání knihovníků a nakladatelů v salonku 2. Přihlášení nakladatelé: Lingea, Nemohujinak, Dauphin, Martina Myšková, Kartuziánské nakladatelství, Verzone, Zámek Petrkov, Smart Press, Anahita, Jota, Labyrint, Madal Bal, Hejkal.

11.00 David Návara: Wavesbury. Autogramiáda na stánku Jonathan Livingston, č. 38.

11.30 Petr Bobek: Stopem na konec světa. Čtení havlíčkobrodského autora z povídkové knihy a dalších povídek a ukázek z chystané knihy. V salonku 1.

12.00 Eva Kubátová: Mexikopedie. Přijďte se seznámit s báječnou autorkou a její pestrou knihou plnou barev, chutí i vůní o mexické gastronomii, historii, umění i všemožných místních podivnostech. Pořádá nakladatelství Argo na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

12.15 Markéta Vítková: Jak barevná je modrá – letem světem autismem. Představení knihy o prožívání autismu pro děti i rodiče. Pořádá Spolek pro Sedlčansko a Královéhradecko v salonku 1.

12.30 Matěj Dadák: Muž bez jazyka. Představení románu o sebelžích, životním bilancování a spisovateli, který se míjí s tématy i sám se sebou, pořádá nakladatelství Host v salonku 2.

13.00 Borovský Havle, jsme slepí nástrojové času (i po 200 letech)? Představení knihy, jež vznikla k výročí 200 let od narození Karla Havlíčka Borovského. Osobnosti z regionu, politici, novináři, historici i přátelé z Brixenu poskytli svůj osobní pohled na to, co pro nás Havlíček dnes znamená, zda je aktuální a čím nás i po tolika letech oslovuje. Pořádá Městys Havlíčkova Borová v salonku 1.

13.15 Zuzana Kaiserová: Starci života. Autorské čtení pořádá Volvox Globator v salonku 2.

13.45 Čtení/autogramiáda: Julius Lukeš: EXOToulky SVĚTEM. Vydejte se na výstřední putování s autorem, který do třicítky navštívil přes 100 zemí. Pořádá nakladatelství Šulc-Švarc v salonku 1.

14.00 Na vlnách s Petrem Voldánem. Beseda se známým rozhlasovým reportérem Petrem Voldánem o jeho knize, v níž se zrcadlí šestadvacetiletá zkušenost autora s rozhlasovým mikrofonem, okouzlení zvukem a provokativní nutkání objevovat zajímavosti doma i ve světě. Pořádá nakladatelství Jota v salonku 2.

14.00 Tereza Límanová: Drzá líná neschopná. Autorské čtení pořádá nakladatelství Argo na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

14.45 Eva Tvrdá: Okna do pokoje a Pandořina skříňka. Nová vydání úspěšných knih představuje autorka a nakladatelství Littera Silesia v salonku 2.

15.00 Lidmila Kábrtová: Čekání na spoušť. Autorské čtení z nové knihy. Pořádá nakladatelství Host na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

15.00 Autogramiáda: Julius Lukeš: EXOToulky SVĚTEM. Vydejte se na výstřední putování s autorem, který do třicítky navštívil přes 100 zemí. U stánku nakladatelství Šulc-Švarc v salonku 1.

15.00 Autogramiáda Ivana Krause v Literární kavárně Petrkov na balkoně.

15.00 Jakub Kroulík – Hypnotizér, aneb Hypnóza, její moc a síla. Autogramiáda na stánku Autreo.

15.15 Miloš Doležal – autorské čtení a beseda. Pořádá nakladatelství Host v salonku 1.

15.30 Michael Kocáb: Autogramiáda na stánku Okrašlovacího spolku Budoucnost.

15.30 Martina Mouseová: Valerie a další mystery romány. Prezentace v salonku 2.

16.00 Alena Mornštajnová: Listopád. Čtení nejoblíbenější české spisovatelky. Pořádá nakladatelství Host ve velkém sále Krajské knihovny Vysočiny.

16.00 Michael Kocáb: Vabank – autorské čtení a beseda. Pořádá nakladatelství Galén v salonku 1.

16.00 Tomáš Hanák: Doživotí a jak na to, František Skála: Peruánské deníky 2000 a Lenka Vychodilová: Myšoň a Kočuléna. Velká autogramiáda na stánku THB.

16.15 Arnošt Vašíček: Tajemné fenomény. Přednášku pořádá nakladatelství Mystery Film v salonku 2.

16.45 Irena Obermannová: Babička. Čtení z nové knihy v salonku 1.

17.00 Slavnostní udělení ceny Littera Astronomica a přednáška laureáta. Pořádá Česká astronomická společnost v salonku 2.

17.00 Země skrytých úsměvů – čtení a autogramiáda na schodišti Krajské knihovny Vysočiny. Petr Bobek, Jaroslav Čejka, Markéta Hejkalová, Lidmila Kábrtová, Jiří Lojín, Alena Mornštajnová, Iva Pecháčková, Eva Tvrdá, Miloš Urban.

17.00 Havlíček v našich životech. Vernisáž výstavy v Muzeu Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

17.30 Pavel Fiala: Knižní dvojčata Bílo černá Velká Pardubická a Černo bílá Velká pardubická – s podtitulem, kterak v ní Libor ŠtenclPetr Vozáb a Pavel Liebich slavně vítězili a Miroslav Samšiňák ji startoval. Uvádí herečka Východočeského divadla v Pardubicích Lída Vlášková, pořádá Nakladatelství Lenka Gotthardová v salonku 1.

18.00 Andreas Pittler: Vídeňské zločiny – autogramiáda na stánku nakladatelství Hejkal

18.30 První losování vstupenek a předávání cen. V literární kavárně Petrkov na balkoně. Knižní ceny věnují nakladatelství SmartPress, Anahita, Hejkal a další.

19.00 Konec prvního dne 31. Podzimního knižního veletrhu.

21.00 Rock for Book 2021 – M.T.O. Universal – Tomáš HanákFrantišek SkálaLenka VychodilováZdeněk LhotskýAleš Najbrt Company. Klub Oko, Smetanovo nám. 30. Kontakt pro rezervaci vstupenek: Ing. Petr Kletečka, kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728.

Sobota 16. října

9.00 Zahájení druhého dne veletrhu

9.00 Udílení ceny Františka Drašnera. Pořádá Okrašlovací spolek Budoucnost v salonku 1.

9.15 Vyhlášení výsledků soutěže Knihovna jako ostrov. Pořádá Knihovna Jiřiny Zábranové v Humpolci v salonku 2.

9.45 Eva Tvrdá: Očima vidět/Očami vidźć. Autorka představuje unikátní knihu, kterou napsala v češtině a laštině. Pořádá nakladatelství Littera Silesia v salonku 1.

10.00 Martin Hilský: Shylockův stín (Shakespearův Kupec benátský). Tradiční shakespearovskou přednášku pořádá nakladatelství Atlantis ve velkém sále Krajské knihovny Vysočiny.

10.00–12.55 Literární osobnosti východních Čech Jana Burčíková, Eva Černošová, Kateřina Hájková, Lubomír Macháček, Josef Lukášek, Milan Sochora. Cyklus autorských čtení pořádá Středisko východočeských spisovatelů v salonku 2.

10.00 Martin Matoulek: Pravda o správném hubnutí – aneb jak doopravdy zhubnout – zdravě a jednou provždy. Přednáška na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

10.30 Petr Stančík: Pravomil aneb Ohlušující promlčení. Kniha nositele ceny Magnesia Litera je inspirovaná skutečným příběhem válečného hrdiny Pravomil na vlastní kůži prožívá klikaté dějiny celého 20. století. Pořádá Druhé město v salonku 1.

11.00 Země skrytých úsměvů – odložený křest knihy na stánku Tiskáren Havlíčkův Brod, a. s., Petr Bobek, Dora Čechova, Jaroslav Čejka, Jiří Grygar, Markéta Hejkalová, Lidmila Kábrtová, Jiří Lojín, Alena Mornštajnová, Irena Obermannová, Martin Patřičný, Iva Pecháčková, Eva Tvrdá, Miloš Urban.

11.00 Převážně zdvořilý Michal Viewegh. Tradiční setkání s jedním z nejoblíbenějších českých spisovatelů na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

11.00 Danka Šárková: Alenka, Krakonoš a Vánoce. Křest knihy s autorkami Dankou Šárkovou a ilustrátorkou Dankou Kobrovou. Pořádá nakladatelství Anahita na svém stánku.

11.00 Jiří Žáček: UFO, UFO, Ufoni a Iveta Svobodová: Přestaň se bát. Autogramiáda na stánku Šulc-Švarc.

11.00 Martin Matoulek: Manuál správného hubnutí. Autogramiáda knihy z nakladatelství NOL na stánku Autreo.

11.00 Barbora Walterová Benešová: Síla naděje a Od mamuta k modelce. Autogramiáda na stánku nakladatelství Fortuna Libri.

1.00 Martin Izák a Pavel Kotyza: Figurion – postavy z bájí a pohádek. Autogramiáda na stánku Jonathan Livingston, č. 38.

12.00 Začíná sobotní odpoledne s Českým centrem Mezinárodního PEN klubu. V salonku 1.

12.00 Jiří Dědeček: Nebudu bydlet v Quebecu. Představení nového alba a autorské čtení. PEN klub v salonku 1.

12.30 Andreas Pittler: Vídeňské zločiny. Setkání s autorem rakouských historických detektivek pořádá nakladatelství Hejkal na schodišti Krajské knihovny Vysočiny. S podporou Rakouského kulturního fóra v Praze.

12.30 Pokračuje cyklus Karel Havlíček Borovský a svoboda slova ve 21. století. Velký sál Krajské knihovny Vysočiny.

12.30 Michal Kamp: Karel Havlíček Borovský v našich životech. Beseda s historikem a ředitelem Muzea Vysočiny. Velký sál KKV.

12.45 Dora Čechova: Ženy, které potřebují muže. Neobyčejné příběhy obyčejných žen, které si šlapou po štěstí. Představení nové knihy z nakladatelství Labyrint. PEN klub v salonku 1.

13.00 Přednáška Michala Švandy, laureáta ceny Littera Astronomica 2020. Pořádá Česká astronomická společnost v salonku 2.

13.00 Vladimír Merta – autogramiáda na stánku nakladatelství Galén.

13.00 Petr Šámal: Rozsudek smrti vykonán. Autogramiáda na stánku nakladatelství Fortuna Libri.

13.30 Vladimír Merta: Popelnicový román. Čtení z divokého románu. PEN klub v salonku 1.

13.30 Země skrytých úsměvů. Čtení a autogramiáda na schodišti Krajské knihovny Vysočiny. Petr Bobek, Dora Čechova, Jaroslav Čejka, Jiří Dědeček, Jiří Grygar, Markéta Hejkalová, Jiří Lojín, Lidmila Kábrtová, Alena Mornštajnová, Irena Obermannová, Martin Patřičný, Iva Pecháčková, Eva Tvrdá, Michal Vrba

13.30 Radka Denemarková: Hodiny z olova. Nesvoboda v Číně. V rámci cyklu Karel Havlíček Borovský a svoboda slova ve 21. století. Velký sál KKV.

13.45 Simona Bohatá. Pořádá nakladatelství Host v salonku 2.

14.00 Jaroslav Hutka – autogramiáda na stánku nakladatelství Galén

14.00 Martin Hilský – autogramiáda na stánku nakladatelství Atlantis.

11.00 Jiří Žáček: UFO, UFO, Ufoni a Iveta Svobodová: Přestaň se bát. Autogramiáda na stánku Šulc-Švarc.

14.15 Václava Jandečková: Svědectví o smrti Jana Masaryka. Vyprávění o pátém oficiálním vyšetřování smrti Jana Masaryka, které bylo z autorčiny iniciativy zahájeno na podzim 2019. PEN klub v salonku 1.

14.30 Jaroslav Hutka. Beseda ve velkém sále Krajské knihovny Vysočiny.

14.30 Michal Vrba: Zeptej se ďábla. Představení románu o krutém komunistickém vyšetřovateli s přezdívkou Rudej vztek pořádá nakladatelství Host v salonku 2.

14.30 Příběh Lipnické bible 1421 – 2021. Vzácný středověký rukopis a jeho cesta do Čech. Pořádá Spolek Za záchranu rodného domu Jana Zrzavého v Okrouhlici na schodišti Krajské knihovny Vysočiny.

15.00 Martin Nekola: Čechoslováci ve světě. Historik a politolog představuje šest titulů o Češích v zahraničí. PEN klub v salonku 1.

15.00 Markéta Hejkalová – autogramiáda na stánku nakladatelství Hejkal.

15.15 Petra a Petr Třešňákovi: Zvuky probouzení. Autobiografický román vypráví příběh o výchově dcery Dorotky, postižené autismem. Není primárně svědectvím o autismu, ale o tom, jak se vyrovnat s narozením takového dítěte a kde v extrémně náročné životní situaci hledat rovnováhu. Kniha byla nominována na cenu Magnesia Litera v kategorii publicistika. Pořádá nakladatelství Druhé město v salonku 2

15.30 Libor Dvořák: V říši cara Vladimira Vladimiroviče. Beseda o Rusku s komentátorem Českého rozhlasu. V rámci cyklu Karel Havlíček Borovský a svoboda slova ve 21. století. Velký sál KKV.

15.45 Ondřej Kundra: Novičok nebo kulka. Besedu k nové knize pořádá nakladatelství Paseka v salonku 1.

16.00 Druhé losování vstupenek a předávání cen na jevišti Kulturního domu Ostrov.

16.15 Alexandr Solženicyn: Souostroví Gulag. Historik Jaroslav Formánek představuje čtvrté aktualizované vydání jedné z nejdůležitějších knih 20. století. Pořádá Kartuziánské nakladatelství ve velkém sále Krajské knihovny Vysočiny. V rámci cyklu Karel Havlíček Borovský a svoboda slova ve 21. století.

17.00 31. Podzimní knižní veletrh končí, 32. Podzimní knižní veletrh se koná 14. a 15. října 2022.

20.00 Havlíčku Havle – dvojkoncert Jaroslava Hutky a Vladimíra Merty v klubu Oko.

Úvodní foto: Spisovatelka Radka Denemarková patří k pravidelným hostům Podzimního knižního veletrhu, archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter