Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek na Podzimní ceně Brna

/
/
/
923 Zobrazení



Letos byla novinkou v závodech CAMS Podzimní cena Brna, která se jela v prvním říjnovém víkendu. Byl to poslední závodní víkend pod hlavičkou CAMS a havlíčkobrodský Michal Prášek, přestože měl dostatečný bodový náskok v celém šampionátu, na svém nejoblíbenějším okruhu nemohl chybět.

Ještě týden před závodním víkendem se všichni obávali deště, avšak s blížícím se víkendem se předpověď každým dnem zlepšovala, a nakonec se Podzimní cena Brna odjela za krásného slunečného počasí.

„Poslední závodní víkend jsem si nemohl nechat ujít, mám to v Brně moc rád. A bylo očividné, že si tohle řekl snad každý,“ říká Prášek k našlapaným startovním listinách ve všech kategoriích. Přihlásilo se na 300 jezdců, ve třídě superbike bylo přihlášeno téměř 50 závodníků.

„S přáteli závodníky z týmu jsme tak vyrazili o den dříve, abychom se i ve čtvrtek mohli věnovat tréninkům. Potrénoval jsem i v pátek a v sobotu už mě čekaly dvě kvalifikace a první závod,“ říká Prášek.

„První kvalifikační trénink jsem zajel s druhým nejrychlejším časem 2:05, kdy Karel Pešek měl nejrychlejší čas 2:04. Měl jsem pocit, že pořád jen předjíždím a nemám šanci se rozjet. Jak si udělat místo a zajet nejlepší čas mi docela vrtalo hlavou před druhou kvaldou hlavou. Při druhé kvalifikaci jsem se pár kol rozjížděl, pak přehodil gumu a vyrazil. Zbýval mi čas na asi tři kola, a tak jsem musel zatahat. Jezdil jsem 2:05 nízkých, a když už zbývala poslední minutka kvalifikačního tréninku bylo to, teď nebo nikdy. Tak jsem tahal a popotahoval brzdy, až jsem si dojel pro čas 2:03:758! Byl to můj nejrychlejší čas, co jsem tu kdy zajel, takže jsem nemohl být spokojenější,“ popisuje Prášek, který tak do odpoledního závodu vyrážel z prvního místa.

Podle časů, které zajeli ostatní v tréninkách, bylo jasné, že Michal Prášek bude nejvíce závodit s Karlem Peškem. „Po slušném startu jsem do první zatáčky najížděl druhý. Hodně se zrychlovalo, jel jsem celý závod 2:05 na kolo, v předposledním kole dokonce 2:04. Ve třetím kole jsme se párkrát s Karlem předjeli a když jsem ho ve čtvrtém kole předjel v první pravé, tak jsem vedoucí pozici udržel do konce závodu a dojel jsem tak pro vítězství,“ říká Prášek.

Večer si pak havlíčkobrodský závodník na slavnostním předávání pohárů šampionátu CAMS za rok 2020 došel pro první místo. Pro Michala Práška to byla mimořádně úspěšná a veselá sobota.

Na nedělní závod bylo chladnější počasí, závod se jel tentokrát na třináct kol a Prášek zariskoval a do závodu dal měkkou zadní pneumatiku. „Proto jsem musel zvolit strategii, že minimálně do půlky závodu musím gumy šetřit. Start do závodu jsem měl na mě dobrý a do první zatáčky jsem najížděl na druhém místě za Karlem Peškem. Oba jsme jeli hodně vlažné tempo, kdy naše časy byly 2.06. Dobře jsme věděli, že potřebujeme mít zadní gumu na závěr závodu v co nejlepší kondici. Bohužel při předjíždění jezdců o kolo zpět po polovině závodu jsem je nedokázal předjet tak rychle jako Karel, který si tak udělal náskok, což jsem v závěru závodu nedokázal stáhnout a cílem jsem projel na druhém místě,“ popsal druhý závod Prášek.

„Přesto to byl parádní víkend, odjíždím s osobním rekordem, jedním vítězstvím a nejrychlejším kolem celého závodního víkendu, tak jsem opravdu spokojený. Chtěl bych moc poděkovat rodičům, Pavlovi Roháčovi – šéfovi týmu Roháč & Fejta, sponzorům, přátelům a fanouškům za podporu,“ uzavírá Prášek, kterého čeká další vybalení, kontrola a úprava motorky a v posledním říjnovém víkendu poslední závody pod Alpe Adria v italské Cremoně.

  • Facebook
  • Twitter