Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podle jihlavského veřejného fóra se má město zaměřit na řeku Jihlavu

/
/
/
547 Zobrazení



Řeka Jihlava je podle veřejných fór jedním z hlavních problémů Stříbrného údolí v krajském městě. Týden po fóru mladých, kdy žáci jihlavských základních škol vyjádřili nutnost řeku více zpřístupnit, proběhlo veřejné fórum, kde se účastníci shodli, že je nejvíce trápí špatný stav řeky.

Jihlavané naopak volají po klidu, mladí by uvítali více altánů u stezek, ostatní z veřejnosti zase klidovou lokalitu.

„Fórum Zdravého města jsme letos pojmuli trochu jinak než v minulých letech. Účastníci, rozděleni kolem čtyř tematických stolů, navrhli negativa a pozitiva jednotlivých lokalit, poté tipy na změny a cílové aktivity, pro které by zde chtěli mít místo. Všichni poté pro jednotlivé návrhy hlasovali,“ uvedla koordinátorka Projektu Zdravé město Jihlava Martina Řídká.

Mezi řešené lokality patřil lesopark Heulos, Stará Plovárna a Český mlýn, který obsáhl dva téměř plné stoly. Na veřejné fórum se totiž dostavilo i několik zástupců obyvatel údolí řeky Jihlavy v okolí rodinného centra Robinson. Právě obavy z plánovaných změn zdejší lokality se umístily v hlasování na druhém místě.

„Jsem nesmírně rád za účast obyvatel lokality pod viaduktem. Přestože mají z plánované úpravy okolí jejich obydlí obavy, jsou ochotni diskutovat o problémech i o možných variantách řešení. Při diskuzi mi vnukly spoustu důležitých podnětů, které je potřeba zohlednit při vytváření studie této lokality,“ sdělil náměstek primátorky pro oblast rozvoje města Petr Laštovička.

Debata účastníků fóra

Z výsledků veřejného fóra nyní pracovníci Projektu Zdravého města Jihlava vytvoří anketu. „Možnost vyjádřit se k tématům tedy bude mít i široká veřejnost. Anketa bude zveřejněna na webu města i v Novinách jihlavské radnice,“ doplnila Martina Řídká.

  • Facebook
  • Twitter