Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Plachá legenda se vrací na koncertní pódia, Karel Plíhal v Havlíčkově Brodě

/
/
/
885 Zobrazení



Karel Plíhal, písničkář a básník v jedné osobě, patří desítky let k folkové elitě. Rodák z Přerova, který svůj život spojil s Olomoucí, vystoupí 16. května v Městském divadle a kině Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Muzikant, který zběhl v dětství od houslí ke kytaře, koncertuje od roku 1983. Za tu dobu získal čtyři ceny folkového festivalu Porta a natočil přes deset hudebních alb. Za Vzduchoprázdniny získal v roce 2012 hudební cenu Anděl v kategorii Folk & Country. Zahrál si i ve filmu Petra Zelenky, Rok ďábla, oceněným filmovou akademií Českým lvem. Nezaměnitelnou hudební stopu zanechal také v několika divadelních inscenacích v Moravském divadle Olomouc.
Své koncertní turné odstartoval u příležitosti šedesátých narozenin, které oslavil v minulém roce a zároveň se tak vrací po téměř tříleté, zdravotními komplikacemi způsobené, pauze ke svým posluchačům. Jisté je, že do MDKO přiveze Karel Plíhal nejen své písně plné poetiky a inteligentně vtipných, sebeironických textů, veršů a skvělou muziku, ale zároveň zazní i novinky z připravovaného alba, které má tento rok vydat.

  • Facebook
  • Twitter