Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Photographia Natura 2021 se představuje v jihlavském muzeu

/
/
/
597 Zobrazení



V prostorách muzejních arkád Muzea Vysočiny Jihlava je k vidění výstava fotografií z osmnáctého ročníku fotosoutěže Photographia Natura 2021 na téma Atmosférické jevy. Soutěže se zúčastnilo 186 soutěžních fotografií od 35 autorů z 24 obcí a měst z území celé republiky.

„V pondělí 22. listopadu devítičlenná porota posoudila snímky zařazené do soutěže a přidělila body celkem 42 snímkům. Nejvíce bodů, a tedy vítězství v soutěži, získala fotografie Obklopen blesky od Zdeňka Adlera z Brna.
Na druhém místě je snímek Dům U vycházejícího slunce od Miloslava Janovského z Benešova a třetí místo získal Filip Holič se snímkem Peřejemi stříbrných mraků. Zvláštní cenu ředitele Muzea Vysočiny Jihlava získal Karel Slimáček za snímky Ráno na pastvě a Fatamorgána,“ přibližuje Pavel Bezděčka z jihlavského muzea.

Výstava Photographia Natura 2021 bude v našem muzeu otevřena až do neděle února 2022. Následně bude na dva měsíce zapůjčena do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.

  • Facebook
  • Twitter