Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na adventním věnci v Jihlavě se bruslí, v neděli prohřejí adventní vesnici ohniště

/
/
/
739 Zobrazení



Přestože stánky v adventní vesnici zůstávají zavřené, objeví se zde koše s ohni pro zahřátí. Pokračuje také série adventních koncertů na radnici, v pondělí 6. prosince zde vystoupí známý houslista Pavel Šporcl a jihlavský dětský pěvecký sbor Zvoneček.

Ledový adventní věnec

Dopoledne pracovních týdnů většinou patří žákům základních škol v rámci předprázdninových aktivit, odpoledne se na led vydávají malí i velcí z řad veřejnosti. Při druhé adventní neděli se kromě druhé adventní svíce na Obchodním domě Prior rozsvítí pro zahřátí v adventní vesnici také ohně v kovaných koších. Město dle vládních nařízení uspořádá také tradiční řezbu ledové sochy, a to odpoledne v neděli 19. prosince.

Adventní koncerty na radnici

V adventním čase se uskuteční také série koncertů ve Velké gotické síni jihlavské radnice. Mezi vystupující bude například v pondělí 6. prosince známý houslista Pavel Šporcl. Na koncerty je nutné mít rezervační lístek, který lze vyzvednout na jednom z Městských informačních center.

Vánoční putování

Jihlava připravila také druhý ročník městské soutěže Vánoční putování. Na každém stanovišti poutníky čeká nejenom vánoční výzdoba, o kterou se postarali jihlavští dobrovolníci, ale také jednoduchý úkol, jehož řešení si budou moci zapsat do kartičky.

Opatření v rámci covid-19

Maximální kapacita kluziště je omezena na 80 lidí. Na kluzišti mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19 a splňují jednu z podmínek: 

• aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní,

• prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů ode dne před vstupem na kluziště, 

• osoby do 18 let a osoby s kontraindikací k očkování s negativním výsledkem testu, který byl proveden na veřejném odběrovém místě, nebo na jiném místě, které má k tomuto úkonu licenci, a následně byl na tomto místě i vyhodnocen (PCR test ne starší 3 dnů) 

• osoby po první dávce očkování s negativním výsledkem testu, který byl proveden na veřejném odběrovém místě, nebo na jiném místě, které má k tomuto úkonu licenci, a následně byl na tomto místě i vyhodnocen (PCR test ne starší 3 dnů) Návštěvník, s výjimkou dětí do dovršení 12 let věku, je povinen doložit splnění jedné z výše uvedených podmínek, potvrzení prosím mějte připraveno pro kontrolu u vstupu na kluziště.

Podrobná pravidla jsou vyvěšena také na brusírně a šatně.

Pro vstup do gotického sálu v rámci adventních koncertů platí stejné pravidla, jako jsou uvedena výše při vstupu na kluziště. Během koncertu pak musí mít všichni návštěvníci nasazený respirátor.

Primátorka města odeslala v reakci na předvánoční zrušení vánočních trhů v rámci pandemických opatření na Úřad vlády ČR otevřený dopis, kde vyzývá nového premiéra i premiéra v demisi k řádu a logice ve vládních opatřeních. Dopis najdete zde. Na ten zareagovalo několik soukromníků, kteří jsou ochotni trhovcům pomoci, více informací najdete zde.

Rozsvícení Vánočního stromu

Vánoční strom rozsvítila první adventní neděli před sedmnáctou hodinou primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Na sociálních sítích města přitom popřála klidný advent. 

  • Facebook
  • Twitter