Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

PFNonwovens Czech, s. r. o., chrání speciální textilií zdravotní i sociální služby v Třebíči

/
/
/
3091 Zobrazení



Znojemská firma PFNonwovens Czech, s. r. o., pomáhá chránit pracovníky a klienty zdravotních i sociálních služeb v Třebíči i dalších regionech.

„V době, kdy nejsou k dispozici účinné roušky a respirátory, jsme zdarma pro naše lékaře, sestřičky i pečovatelky dostali velmi vzácný dar. Textilii, kterou si každý pracovník vloží do své ústenky, bude účinně chráněn. Ceníme si jí v tuto chvíli víc než zlato. Opravdu jsme velmi vděční a děkujeme,“ říká Eva Vráblová, vedoucí zdravotně sociálních služeb Oblastní charity Třebíči.

PFNonwovens Czech, s. r. o., s Vodáckým centrem Znojmo vytvořilo distribuční místo pro výdej netkané textilii pro celou jižní Moravu a dnes už i část Vysočiny. „Jde o látku přirozeně hydrofobní povahy použitého polymeru spolu s velmi jemnými póry ve vnitřní vrstvě vláken, ty vytváří negativní kapilární efekt, který významně napomáhá k zastavení vydechovaných či vykašlávaných kapének,“ popisuje vlastnosti darované látky Pavlína Kašpárková z formy PFNonwovens Czech, s. r. o.

„Rozhodli jsme se šít s našimi dobrovolníky z této textilie jednorázové roušky, které budou sloužit zaměstnancům Domácího hospice sv. Zdislavy, Domácí zdravotní péče, Osobní asistence a Pečovatelské služby. Chceme chránit více než 150 zaměstnanců Oblastní charity Třebíč, kteří zůstávají v terénu, aby zabezpečili služby pro seniory, nemocné a umírající pacienty všech věkových skupin,“ vysvětluje, jak s látkou naloží Eva Vráblová.

  • Facebook
  • Twitter