Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští fotbalisté darují krev

/
/
/
647 Zobrazení



Pelhřimovská transfuzní stanice dlouhodobě hledá dárce krve a krevní plazmy, podařilo se jí navázat spolupráci s dalšími sportovci – tentokrát fotbalisty FK Pelhřimov. Ve středu 30. ledna v 8.30 přijdou kolektivně darovat pelhřimovští fotbalisté krev – všichni prvodárci. 

Členové FK Pelhřimov pro Nemocnici Pelhřimov uspořádali v loňském roce benefiční zápas, jehož výtěžek – finanční i věcný v podobě hromady hraček – věnovali na dětské oddělení. Před Vánocemi pak navštívili malé pacienty, kteří museli být hospitalizováni ve vánočním čase v nemocnici a věnovali jim dárky pod stromeček i propagační věci s logem klubu. Zejména malí kluci měli z této návštěvy obrovskou radost.

V loňském roce se pelhřimovské nemocnici také podařilo získat nové dárce – členy florbalového týmu a fanclubu Pacovští Honzíci, kteří se rozhodli společně darovat krev a pomoci tak našemu oddělení hematologie a transfuziologie, ale především pomoci pacientům. Kdokoliv se totiž může dostat do situace, kdy bude potřebovat transfuzi. Pacienti Nemocnice Pelhřimov, kteří potřebují transfuzi, dostávají od července 2018 plně deleukotizované transfuzní přípravky, které přinášejí menší imunitní zátěž pro příjemce. Oddělení hematologie a transfúziologie Nemocnice Pelhřimov samo vyrábí tyto transfuzní přípravky a nabízí je ostatním nemocnicím v kraji i mimo něj.

Stále se mohou hlásit i zájemci o plazmaferetické odběry nebo krevní odběry z široké veřejnosti. Přihlásit se mohou přímo na oddělení nebo na telefonním čísle čísle 565 355 466. U plazmaferetických odběrů je podmínkou absolvování alespoň jednoho odběru plné krve na našem pracovišti, pak je možné přejít k odběrům plazmy.

  • Facebook
  • Twitter