Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovský úspěch na Mistrovství České republiky ve Wu-shu v Praze

/
/
/
1301 Zobrazení



V Praze se v sobotu 30. listopadu uskutečnilo Mistrovství ČR ve wu-shu pod hlavičkou České federace wushu, kde se soutěžilo především v sestavách moderního wu-shu, tradičního wu-shu (kung-fu) a v sestavách tai-ji. Nechyběli zástupci Vysočiny.

Dále se soutěžilo v čínském zápase s lehkým kontaktem – qinda a v zápase s plným kontaktem – sanda. Soutěž kvůli velkému počtu soutěžících byla rozdělena na dvě platformy pro sestavy a jednu platformu na zápas – snížený ring bez provazů.

Minivýprava z Wu-shu Pelhřimov – Jiří Bílek, Michal Roučka a Petr Vaculín – nastoupili do sestav tradičního wu-shu (kung-fu) v kategoriích pěstních sestav i sestav se zbraněmi.

Prvním nastoupeným z pelhřimovského oddílu byl Petr Vaculín, kterému se povedlo vybojovat dvě zlaté medaile a to v kategorii ohebné zbraně a v kategorii veteránů (nad 36 let).

Michal Roučka nastoupil v kategorii tradiční severní pěst, kde získal další zlatou medaili pro pelhřimovský tým. Společně s ním v této kategorii nastoupil i Jiří Bílek, který skončil těsně pod stupni vítězů, na pěkném čtvrtém místě. Michal nastoupil ještě do kategorie tradiční krátká zbraň muži. V široké konkurenci se mu podařilo vybojovat stříbrnou medaili.

Jediným zástupcem v zápase čínského boxu (qinda) byl Petr Mach. Petr, pod dohledem Petra Svobody (trenér thajského boxu), se probojoval až na třetí místo a získal bronzovou medaili pro pelhřimovské „wušisty“.

Výjezd na MČR ve wu-shu podpořil Rozvojový fond města Pelhřimova.

  • Facebook
  • Twitter