Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmnáct dělostřeleckých min našel muž u Vepřové na Žďársku

/
/
/
853 Zobrazení



V úterý 26. listopadu krátce před jednou hodinou odpoledne oznámil muž policistům, že nalezl v lese mezi rybníky v katastrálním území Vepřové na Žďársku předměty připomínajících munici.

Do lokality ihned vyjela policejní hlídka, která místo nálezu zajistila a vyžádala si součinnost policejního pyrotechnika. „Pyrotechnik okolí nálezu ještě prohledal a na místě zajistil celkem osmnáct kusů dělostřeleckých min ráže 120 mm. Jednalo se o sedmnáct německých min Wgr. 42 a jednu sovětskou minu OF-843A. Německý 12 cm minomet mohl vystřelovat i kořistní sovětskou munici, což je pravděpodobně důvod přítomnosti sovětské miny. Každá mina má celkovou hmotnost kolem šestnácti kilogramů, z čehož 2,8 kilogramů připadá na trhavinu. Pyrotechnik munici zajistil a převezl k dalšímu opatření a následné likvidaci,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

U Vepřové našel muž sedmnáct německých dělostřeleckých min Wgr. 42 a jednu sovětskou OF-843A, archiv Policie ČR
  • Facebook
  • Twitter