Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Okresní kolo přeboru družstev škol Jihlavska v šachu 2019/2020

/
/
/
671 Zobrazení



Ve čtvrtek 19. prosince se utkala družstva škol z okresu Jihlava v okresním kole Mistrovství ČR v rapid šachu. Pořadatelem byla tradičně ZŠ Otakara Březiny Jihlava, hrály se dva turnaje.

První turnaj byl společný pro kategorii I. (1.-5. tř. ZŠ) a kategorii II. (6.-9.tř ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií) a druhý turnaj pro kategorii III. (SŠ), kterých se zúčastnilo celkem 11 družstev, 47 hráčů a hráček. Hrálo se v obou turnajích systémem každý s každým.

I.+II. kategorie – 1.-5. tř. ZŠ a 6.-9.tř. ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií – 8 družstev, 34 hráčů, hrálo se systémem každý s každým na 7 kol, tempem 2x 15 min. pro každého hráče

1. Gymnázium AD Fontes (Kučera David, Zedníček Filip, Spilka Jáchym, Spilka Kryštof, Koubek Filip)

2. Gymnázium Jihlava (Pejcha Ivoš, Bulant Ondřej, Rybáček Martin, Holcman Matěj)

3. ZŠ Kollárova Jihlava (Rybáčková Lucie, Vondra Filip, Tichánek Adam, Vacek Filip)

Plný počet bodů uhrál na 1. šachovnici Kučera David, na 2. šachovnici Zedníček Filip, na 3. šachovnici Tichánek Adam a na 4. šachovnici Holcman Matěj.

Družstva Gymnázium AD Fontes a Gymnázium Jihlava postupují do krajského kola MČR v rapid šachu družstev škol v kategorii 6.-9.tř ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií.

Družstva ZŠ Kollárova Jihlava a ZŠ Otakara Březiny Jihlava I A (Kubiš František, Rokosová Linda, Havelková Kamila, Zejda Matyáš), které se umístilo na 6. místě, postupují do krajského kola MČR v rapid šachu družstev škol v kategorii 1.-5.tř ZŠ

III. kategorie – SŠ – 3 družstva, 13 hráčů, hrálo se systémem každý s každým, tj. 2 kola, tempem 2x 20 min. pro každého hráče

1. PTA Jihlava A (Čipl Jan, Krč Michal, Halama Jakub, Straka Jan)

2. PTA Jihlav B (Martínek Erik, Blažek Michal, Dejmek Tomáš, Seidl Ondřej)

3. Gymnázium Jihlava (Váhala Marek, Příhoda Petr, Havlík Tadeáš, Sekan Jakub, Tůma Maximilián)

Plný počet bodů uhrál na 3. šachovnici Dejmek Tomáš a na 4. šachovnici Straka Jan.

Obě družstva PTA (Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava) se nominovala do krajského kola MČR přeboru družstev škol.

  • Facebook
  • Twitter