Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoce 2019 na Vysočině

/
/
/
808 Zobrazení



Obce a města Vysočiny připravily na poslední dny roku 2019 celou řadu akcí, které doprovodí letošní vánoční svátky, nebudou chybět koledy, živé betlémy ani silvestrovské ohňostroje.

Spolek pro obnovu Českého království pořádá v sobotu 21. a v neděli 22. prosince v areálu národní kulturní památka Michalův statek – Selského muzea v Pohledi u Světlé nad Sázavou tradiční Staročeské Vánoce.
V sobotu vystoupí folklorní soubor Škubánek se svým vánočním programem v 10.30, 11.30, 13.30, a 14.30.
V neděli pečení chleba v černé kuchyni. Po oba dny ukázky prací drobných řemeslníků a vánoční občerstvení v místním hostinci U Františka Josefa.

V neděli 22. prosince se od 16.00 bude v KD v Bohdalci konat zpívání u vánočního stromu. Účastníci se mohou těšit na zpěv koled, vánoční zvyky, promítání pohádky, cukroví, kávu, svařené víno … S sebou lucerny na Betlémské světlo.

Skautské středisko v Lukách nad Jihlavou pořádá v neděli 22. prosince od 14.30 Živý betlém v louckém kostele a výtěžek je vždy věnován na dobročinné účely. Letos budou peníze věnovány rodině Jana Plevy.

Spolek za záchranu rodného domu Jana Zrzavého v Okrouhlici pořádá na Štědrý den od 21.30 v areálu okrouhlického zámku Koledy na zámku.

V úterý 24. prosince se na Štědrý den večer koná od 21.00 na návsi u vánočního stromu a betlému v Jakubově u Moravských Budějovic sedmnácté tradiční Štědrovečerní zpívání.

Římskokatolická farnost Třešť připravila na Štědrý den 24. prosince ve 13.00 a 14.00 u Kulturního domu v Třešti živý betlém.

Vánoční koncert se souborem Brass Quintet se koná v úterý 24. prosince od 14.00 v kostel sv. Petra a Pavla v Batelově.

Tradiční vánoční koledy v podání žesťového sextetu pod vedením Pavla Kletečky zazní na Štědrý den v úterý 24. prosince z balkónu Nové radnice v Havlíčkově Brodě od 15.00.

Pampeliška Vysoké Studnice, z. s., pořádá ve středu 25. prosince v 17.00 nad sálem ve Vysokých Studnicích Živý betlém, vánoční příběh v podání místních dětí a dospělých.

Třebíčské koledy Naživo si mohou zazpívat ve čtvrtek 26. prosince od 17.00 zájemci v kostele sv. Martina v Třebíči.

Putování za betlémskou hvězdou 2019 se uskuteční ve čtvrtek 26. prosince v Pohledu u Havlíčkova Brodu od 14.00 před kostelem sv. Ondřeje, odkud vyrazí průvod na poutní místo Svatá Anna. Návštěvníci uvidí divadelní hru o narození Spasitele, živý Betlém, staropražské písničky v podání kapely Nešlapeto, představí se dětský dramatický kroužek Pokustón z Pohledu, v kostele sv. Anny vystoupí písničkář Pavel Lutner a zazní koledy v podání Vesnické kapely.

Vánoční koncert skupiny Labyrint se koná ve čtvrtek 26. prosince v 19.00 v kostele svaté Kateřiny Sienské v Třešti.

Hokejové vánoční utkání veteránů mezi SK Telč a TJ Slavoj Třešť se uskuteční 26. prosince od 17.15 na zimním stadionu v Telči.

TJ Sokol Nově Syrovice pořádá ve spolupráci s Obecním úřadem v Nových Syrovicích v sobotu 28. prosince v místní sokolovně vánoční turnaje ve stolním tenise. Prezentace je ve 12.30, začátek ve 13.00, startovné 100 Kč, děti 50 Kč.

V neděli 29. prosince se uskuteční od 17.00 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Netíně Vánoční koncert, účinkuje Chrámový sbor Netín.

Vánoční koncert souboru Musica animata se koná v neděli 29. prosince od 18.00 v bazilice v Třebíči.

Chrámový pěvecký sbor pořádá v neděli 29. prosince vánoční koledování na jaroměřické Odpočinkové zóně. S pásmem vánočních písní a koled vystoupí sbor z Jemnice, Jaroměřic nad Rokytnou a další hosté. Dobrovolné vstupné bude věnováno na opravu kostela.

Dětský karneval se uskuteční v neděli 29. prosince od 14.00 v kulturním domě v Horním Studenci u Ždírce nad Doubravou.

Turistický a nohejbalový oddíl Sokola Batelov ve spolupráci s městysem Batelov pořádá v úterý 31. prosince sedmý ročník silvestrovského pochodu Za Batelovskou pečetí 2019. Trasa pochodu vede po naučné stezce Karla Havlíčka Borovského do vršku na staré hřiště. Každý ale může zvolit vlastní trasu podle svých sil. Na hřišti čekají pro příchozí špekáčky, čaj a další občerstvení. Start pochodu je v 9.30 před budovou radnice, kde pochod odstartuje starosta městyse.

V Brtnici se uskuteční v úterý 31. prosince ve 24.00 na náměstí Svobody tradiční Silvestrovský ohňostroj.

Radnice v Jaroměřicích nad Rokytnou pořádá ve středu 1. ledna v 17.00 v zámecké zahradě novoroční ohňostroj. V 16.00 proběhne na stejném místě slavnostní převzetí a svěcení nového hasičského vozidla. Vstup do parku bude z technického mostu v Poděbradově ulici, hlavní vstup bude uzavřen.

Čtvrtý ročník Novoročního pekelného koupání se pro příznivce studené vody koná ve středu 1. ledna 2020 od 14.00 v areálu u rybníka Peklo u Polné.

Ve středu 1. ledna 2020 odpoledne pořádá Obecní úřad v Jakubově u Moravských Budějovic v pořadí třináctý novoroční výšlap do okolí Jakubova. Sraz všech účastníků je v 13.30 u obecního úřadu.

Klub Jeřabiny Želiv pořádá tradiční procházku Za vypadlým mozkem, aneb, česnečka to jistí… Sraz účastníků je 1. ledna 2020 ve 14.00 u Obecního úřadu v Želivě. Účastníci si cestou ke kapličce na Kalvárii vyčistí hlavy a mohou si najít mozek. Pořadatelé připravili česnečku, svařák a čaj zdarma. Na polévku by si měli zájemci vzít misku a lžíci a na svařák hrnek.

  • Facebook
  • Twitter