Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Odkaz Tomáše Špidlíka v římském Centru Aletti připomene přednáška v Telči

/
/
/
587 Zobrazení



Národní památkový ústav v Telči pořádá přednášku Jiřího Šťasty z cyklu Rodinné stříbro – Památky kolem nás. Představí Odkaz Tomáše Špidlíka v římském Centru Aletti. Koná ve středu 27. listopadu v 18.00 v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči. Vstup je zdarma.

Při příležitosti stého výročí narození jezuity a kardinála Tomáše Špidlíka (17. 12. 1919 – 16. 4. 2010), rodáka z Boskovic, se v prostorách bývalé jezuitské koleje v Telči uskuteční přednáška věnovaná tématu Umění a Život. Představen bude také institut Centro Aletti v Římě, který se zabývá uměním v liturgickém prostoru, a to zejména návrhem a realizací mozaik. V této souvislosti bude zdůrazněna role P. Tomáše Špidlíka za pontifikátu Jana Pavla II., zvláště pokud jde o soukromou papežskou kapli Redemptoris Mater ve Vatikánu.

Závěrem bude prezentována činnost Dílny Všech svatých v Rajhradě, která se zaměřuje na úpravu kostelů a kaplí u nás i na Slovensku.

Přednáškový cyklus Rodinné stříbro – Památky kolem nás se stal pevně ukotvenou tradicí, která si získala své příznivce a své publikum. Jeho součástí je nejen péče o kulturní památky, ale i další zajímavá témata z historie. Přednášející vycházejí jak z řad zaměstnanců územního odborného pracoviště v Telči, tak z externích institucí a organizací.

  • Facebook
  • Twitter