Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Odbočovací pruh v Lidické ulici v Brodě musí podle policie zmizet

/
/
/
611 Zobrazení



Policisté vyhodnotili dopravní situaci na silnici I/38 v Lidické
ulici v Havlíčkově Brodě poté, co došlo vytvoření odbočovacího pruhu k novému obchodu, a žádají jeho odstranění.

„Začátkem března 2019 byl vytvořený odbočovací pruh pro odbočení vlevo k obchodnímu domu, Policie České republiky jako dotčený orgán pro bezpečnost a plynulost silničního provozu, nové přechodné dopravní značení má negativní vliv na plynulost dopravy ve směru od Jihlavy, zejména ve špičkových hodinách provozu. Značný podíl kamionové dopravy má vliv vzdutí dopravy před světelnou křižovatkou, a tím ke vzniku dlouhých kolon vozidel.
Je zřejmé, že vytvoření odbočovacího pruhu pro odbočení vlevo k obchodnímu domu, s čímž nutně souviselo zkrácení levého řadícího jízdního pruhu před světelnou křižovatkou ve směru od Jihlavy, má negativní dopad a může způsobovat problémy v dopravě.
Na základě výše uvedeného vyhodnocení požadujeme odstranit dočasně instalované dopravní značení a uvést dopravní značení do původního stavu,“ vysvětlila stanovisko Policie ČR Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté požadují odstranění dopravního značení provést neprodleně, nejpozději v termínu do 4. května, kdy by měly být dokončeny opravy Lidické ulice, která v současné době probíhá.

  • Facebook
  • Twitter