Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od Tří křížů je vidět celé město

/
/
/
906 Zobrazení



Hledáte tip na nenáročnou pěší turistiku v okolí Nového Města na Moravě. Zkuste vyrazit po naučné stezce, ke třem křížům, které se tyčí nad městem a je odtud opravdu krásný výhled.

Auto zaparkujte buďto u hřbitova na výjezdu směrem na Brno, nebo využijte některé z parkovišť přímo ve městě. Naučná stezka je dlouhá zhruba 2,5 km a celkem má pět zastavení (Svatojánka, Brněnka, Tři kříže, Trnka-Křivka-Němec, Horní Dvůr).
První zastavení je na Jánské ulici u hostince Za vodou a směřuje dále po brněnské ulici na kopec Kalvárie či Kaplisko k unikátní památce Tří křížů. Stezka dále vede k soustavě Michovských rybníků s jedinečnou flórou a faunou přes Horní Dvůr zpět k začátku. Tři kříže na kopci Kalvárie, byly instalovány z podnětů novoměstských občanů v roce 1832 jako poděkování Bohu za ušetření města před nákazou cholery a moru. Trasa patří k těm kratším a nenáročnějším, ale o to bohatším na krásné výhledy na město a okolní krajinu.

  • Facebook
  • Twitter