Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu MHD z jihlavského sídliště Slunce přímo až na ulici Romana Havelky

/
/
/
700 Zobrazení



Dopravní podnik města Jihlavy na přání Jihlavanů zlepší víkendová spojení některých částí města. O víkendech tak jihlavská MHD zajistí nové přímé spoje na Skalku nebo přímá propojení obchodní a relaxační zóny v ulici Romana Havelky se sídlištěm na Slunci.

Od soboty 2. dubna dojde o víkendech k drobným změnám ve vedení a intervalech spojů v jihlavské MHD.  Nabídky spojení se víc přizpůsobí současné poptávce veřejnosti. Ve všední dny zatím k žádným změnám nedojde.

Linka E bude nově jezdit o víkendech třikrát za dvě hodiny, tedy v intervalu 40 minut a většina spojů nově zajede až na konečnou zastávku Dopravní podnik, čímž se vytvoří přímá vazba zastávka Sídliště na Slunci s obchodní a sportovně relaxační zónou podél ulice Romana Havelky a lokality Starých  Hor.

Spoje linky 3 budou nově o víkendech vedeny přes Seifertovu ulici a zastaví na zastávce Ke Skalce, v této lokalitě se tak o víkendu zlepší dostupnost MHD jak ve směru na Horní Kosov, tak hlavně ve směru na Bedřichov.

Drobné změny se dotknou také linek D a F. Linka D bude o víkendech zkrácena a pojede nově v trase Poliklinika – Dopravní podnik v základním intervalu jedenkrát za hodinu. Ve stejném intervalu pojede také v opačném směru linka F.  „To ale neovlivní spojení v trase Masarykovo náměstí – Dopravní podnik a zpět. V sobotu a v neděli bude interval na této trase deset minut, protože po většinu dne pojede šest spojů za hodinu v pravidelném intervalu,“ uvedl předseda představenstva DPMJ Radim Rovner s tím, že pro obsluhu hlavního nádraží ČD budou o víkendu sloužit páteřní trolejbusové linky A a B. „Déčkem a Efkem v sobotu a v neděli v trase Poliklinika – Hlavní nádraží ČD a zpět jezdilo jen kolem stovky lidí za celý den, proto jsme málo využívanou část linky zrušili. Ve všední dny ale k žádným změnám nedojde,“ doplnil Radim Rovner.

V dubnu zavede jihlavský dopravní podnik placení jízdného bankovní kartou u řidiče a během následujících tří týdnů také dobíjení a správu jihlavské karty přes internet na webových stránkách www.dpmj.cz v e-shopu. 

  • Facebook
  • Twitter