Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O válečné žurnalistice a srozumitelnosti unijních rozhodnutí v pátek na letní škole

/
/
/
618 Zobrazení



Poslední dvě debaty nabídne program letní školy v pátek 19. srpna v klubu Oko v Havlíčkově Brodě, odpoledne se trojice novinářů zamyslí nad tím, jak vypadá válečná žurnalistika v praxi, večer se uskuteční diskuse nazvaná Umíme to vysvětlit, aneb Srozumitelnost agendy Evropské unie pro její obyvatele?

Odpoledne v 15.30 bude v přímém přenosu debatovat Darja Stomatová (Prima CNN News), Pavel Němeček (Česká televize) a major Radim Brloh (Armáda ČR, kurz přežití pro novináře) o tom Jak vypadá válečná žurnalistika v praxi? Setkání moderuje Jana Karasová z Českého rozhlasu.

Hosty večerní debaty od 19.00 jsou rakouský novinář z deníku Der Standart Andras Szigetvari, Magdaléna Frouzová, tisková mluvčí Zastoupení ZEK v Praze, Danuše Nerudová, ekonomka, diskusi moderuje Filip Nerad, vedoucí zahraničního zpravodajství Českého rozhlasu Radiožurnál.

András Szigetvari je ekonomický redaktor a politolog, absolvent práv na univerzitách ve Vídni a Paříži. Zabývá se daňovou a měnovou politikou, otázkami mezinárodního obchodu a evropskou politikou. Narodil se v Maďarsku, opakovaně získal praxi v zahraničí, mimo jiné několik týdnů pracoval pro Oakland Tribune v Kalifornii.
Magdaléna Frouzová, bývalá novinářka, nyní tisková mluvčí Evropské komise v ČR. Pracovala v týmu bývalého předsedy Evropské komise J. M. Barrosa a v kabinetu českého eurokomisaře Vladimíra Špidly. Napsala několik knih mimo jiné o ženách v islámských zemích. Žila a pracovala v Německu, Egyptě, Belgii, procestovala Asii a Blízký východ.

Danuše Nerudová, ekonomka a do konce ledna 2022 rektorka Mendelovy univerzity v Brně. Od ledna 2018 byla předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody, dlouhodobě udržitelnému důchodovému systému a jeho financování. V dubnu 2020 spolu s dalšími ekonomy založila občanskou iniciativu KoroNERV-20. Ve své vědecké práci se specializuje na problematiku daní a jejich harmonizaci s Evropskou unií, ale také otázkám rovného postavení mužů a žen.

Filip Nerad, vedoucí zahraniční redakce a analytik Českého rozhlasu, původním vzděláním historik, který novinářské zkušenosti nabíral v České tiskové kanceláři a působil jako zpravodaj v Německu. V Českém rozhlase je od roku 2015, nejprve jako zpravodaj v Bruselu a zemích Beneluxu, po návratu do Prahy jako zahraničněpolitický analytik se zaměřením na dění v Evropské unii a NATO. Na dobu českého předsednictví v EU si přibral také práci editora a spoluautora podcastu Bruselské chlebíčky.
Přímý přenos mohou zájemci sledovat na portálu Youtube.

Záznamy všech besed a přednášek najdou zájemci na webu letní školy.

Úvodní foto: Jedna z debat letní školy, foto: Jiří Svoboda, účastník letní školy

  • Facebook
  • Twitter