Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O cenu Bohumila Staši v Dymokurech i jezdci z Vysočiny

/
/
/
1273 Zobrazení



Poslední srpnový víkend se na přírodním okruhu v Dymokurech pořádal poslední letošní závod Mistrovství ČR silničních motocyklů. Na startu nechyběli ani havlíčkobrodští závodníci týmu Roháč & Fejta v kompletní sestavě.
.
Ve třídě Klasik 750 ccm stál na startu Josef Prášek na stroji Honda CB 750, ale v závodě předčasně skončil v předposledním kole pro poruchu na elektroinstalaci. Silně obsazená třída do 600 ccm uvítala na startovním roštu 27 jezdců včetně jediné ženy ve startovním poli, kterou je Anežka Svobodová z Chotěboře na motocyklu Yamaha R6 z týmu ProTech. V závodě skončila na 18. místě. Z týmu Roháč & Fejta se v tréninku nejvíce dařilo Josefu Doležalovi. V závodě se mu ale tento výkon nepodařilo zopakovat a dojel na 17. místě. Libor Kreuzmann obsadil 20. místo a Lukáš Vaňkát 24. místo.Všichni na strojích Yamaha R6.
Nejsilnější třída nad 1000 ccm přivedla na start 31 jezdců. Z reprezentantů Havlíčkova Brodu to byli Michal Prášek, Leoš Hlaváček a David Hencl, všichni z týmu Roháč & Fejta na motocyklech BMW S100RR. V závodě po několikerém vzájemném předjetí zvítězil o půl sekundy Michal Prášek před Markem Červeným. Pro problémy s řazením musel z dobře rozjetého závodu ve čtvrtém kole odstoupit Leoš Hlaváček. David Hencl se po dobrém výkonu probojoval na 17. místo. Trať dlouhou 3210 metrů projel vítězný Michal Prášek v čase 1:001 vteřiny, při průměrné rychlosti 186 km/h. Jezdci, pořadatelé i diváci se museli vyrovnat s teplotami okolo 30 °C, které provázeli průběh všech tréninků i celého závodu.

  • Facebook
  • Twitter