Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Novináři z Vysočiny: Budete lepší než Havlíček Borovský?

/
/
/
719 Zobrazení



Soutěž v psaní epigramů, Epigram 2021, při příležitosti jubilea 200. výročí narození Karla Havlíčka Borovského připravil pro všechny zájemce Syndikát novinářů Vysočina.

Soutěž o nejlepší dosud nepublikované epigramy, které mají šanci být součástí připravovaného sborníku Epigram 2021, má tři kategorie.

Autoři ve věku nad 18 let mohou zaslat až pět svých epigramů, nikoli celé sbírky.
Autoři do 18 let mohou dodat až tři své epigramy.
Bonusová kategorie Dopište Karla Havlíčka Borovského. „Každý může poslat až tři příspěvky v jím upravené podobě: zvolíte si část z některého Havlíčkova epigramu a zbylou část doplníte podle své invence. A je zcela na vás, jestli si od Havlíčka vypůjčíte začátek, prostředek nebo konec z jeho epigramu a dopíšete ho. Tím se každý ze zájemců může snažit o obohacení Havlíčkova tvůrčího odkazu,“ vysvětluje Jaroslav Paclík ze Syndikátu novinářů Vysočina.

V e-mailu by účastníci měli uvést jméno a příjmení, datum a místo narození, poštovní adresu a soutěžní kategorii.

„Tedy ani vy nechoďte s pány na led, ale usedněte, přibruste ostří svého pera a tvořte. Těšíme se na vaše epigramy. Navíc pro vás už nyní chystáme slavnostní setkání se zajímavým programem včetně předávání cen. Je připravováno na sobotu 30. října 2021 dopoledne v havlíčkobrodské Staré radnici. Moc rádi se tam s vámi potkáme,“ uzavírá Jaroslav Paclík.

Úvodní ilustrační foto: Karel Havlíček Borovský, archiv Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, www.muzeumhb.cz

  • Facebook
  • Twitter