Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava v pelhřimovské nemocnici ukázala sílu lidského spojení, a zároveň podpořila domácí paliativní péči

/
/
/
358 Zobrazení



Výstava ve druhé polovině ledna v Obecním domě v Salačově Lhotě na Pacovsku nazvaná Magnetkový svět byla díky hlavní duši výstavy Marii Chládkové nejen kulturním zážitkem, ale také podpořila Domácí paliativní péči Nemocnice Pelhřimov.

Výtěžek z dobrovolného vstupného ve výši 8 700 korun byl věnován na podporu této základní oblasti zdravotní péče. Domácí paliativní péče je světlem v temnotě pro mnohé, kteří procházejí nejtěžšími chvílemi svého života. „Dlouho jsem hledala způsob, jak mohu svou sbírkou magnetek přispět k něčemu většímu. Podpora domácí paliativní péče pelhřimovské nemocnice mi dávala smysl, a tak jsem se rozhodla tuto výstavu uspořádat. Je to má malá, avšak upřímná snaha poděkovat za veškerou péči a lásku, kterou poskytují lidem v obtížných chvílích,“ uvedla Marie Chládková, iniciátorka výstavy a majitelka unikátní sbírky magnetek, které sbírá už více než třicet let a v současné době její kolekce čítá šest tisíc kusů.

„Děkujeme paní Chládkové za její iniciativu a podporu naší práce. V roce 2023 jsme pečovali o 218 pacientů a v rámci mobilní paliativní péče jich bylo 147. Naším posláním je zmírnit bolest a udržet co nejvyšší kvalitu života pacientů v terminálním stadiu. Jakékoliv podpory si velmi vážíme,“ sdělila Markéta Fuchsová, koordinátorka Paliativní péče Nemocnice Pelhřimov.

  • Facebook
  • Twitter