Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnice Pelhřimov získala darem moderní porodní gauč

/
/
/
158 Zobrazení



Nemocnice Pelhřimov je první nemocnicí na Vysočině, která disponuje moderním porodním gaučem. Obdržela ho darem od Nadačního fondu Propolis 33. Porodní gauč je vybaven ergonomickým designem, který maximalizuje pohodlí žen během porodu a umožňuje jim tak individuální polohu, což může snížit jejich úroveň stresu a bolesti.

Porodní gauč do Nemocnice Pelhřimov přivezla zakladatelka Nadačního fondu Propolis 33 Lilia Khousnoutdinová spolu s Gabrielou Švadlenkovou, lektorkou Jemného Zrození a dulou a Veronikou Štěchovskou, porodní asistentkou, které poskytly personálu přednášku k možnostem využití této inovativní pomůcky.

První maminkou, která moderní gauč v pelhřimovské porodnici vyzkoušela, byla Monika Valešková. „Jsem ráda, že jsem ke svému druhému porodu zvolila pelhřimovskou nemocnici. Porodní gauč byl pro mne velmi milým překvapením, protože jeho nastavitelné možnosti umožňují maminkám najít si ideální polohu pro pohodlný a bezpečný porod,“ sdělila Monika Valešková. Maminky mohou během porodního procesu trávit na gauči více času ve vertikálních polohách, například se o gauč různě opírat, ať v předklonu nebo záklonu, dále mohou klečet, být na čtyřech, nebo ležet.

Pro Nemocnici Pelhřimov je dar Nadačního fondu Propolis 33 důležitým prvkem pro zlepšení péče poskytované budoucím maminkám a přináší, díky své lehkosti, variabilitě a jednoduchosti, flexibilitu při porodu. Zároveň poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti pro matku a novorozence a lékařům a porodním asistentkám umožňuje rychle reagovat na potřeby rodičky během porodu.

  • Facebook
  • Twitter